GDE JE KONOBAR? Gile otkriva kako je nastala prva pesma pre četrdeset godina

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Jan.2020, 17:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

GDE JE KONOBAR? Gile otkriva kako je nastala prva pesma pre četrdeset godina

Slave rođendan u Kombank dvorani

Slavni beogradski bend "Električni orgazam" ove godine slavi četrdeset godina postojanja i tim povodom održaće slavnjenički koncert 19. marta u Kombank dvorani u okviru programa festivala "Kontakt", najavili su iz benda.

Frontment benda Srđan Gojković - Gile kaže da je veoma uzbuđen što će se veliki beogradski koncert održati u dvorani iz koje je sve krenulo i koja je jako bitna za istoriju "Električnog orgazma".
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
- Naši fanovi znaju da smo Ljuba, Jovec i ja nakon koncerta grupe grupe "Leb i Sol" u Domu sindikata (današnjoj Kombank dvorani) otišli u kafanu Mornar i tamo napravili "Električni orgazam". Pored toga, u istoj dvorani je nedavno održana i premijera filma o "Električni orgazam za ljude budućnosti", autorke Marije Vukić, pa mislim da je ta dvorana idealna za svečanost koja nas očekuje - izjavio je Srđan Gojković Gile, frontmen Orgazma, pred beogradski koncert.

Urbana legenda kaže da je bend nastao 13.januara 1980. godine, a ime "Električni orgazam" predložio je Gile pošto mu je to prvo palo na pamet, želeći da na taj način namerno provocira i šokira tadašnji establišment.

- Tog dana bili smo na koncertu grupe Leb i sol. Koncert je bio super, ali to nama, koji smo slušali to što smo slušali, s nabujalom tinejdžerskom energijom, jednostavno nije bilo dovoljno. Hteli smo nešto drugo i posle koncerta smo otišli u kafanu Mornar. Bila je, za to vreme jedna uobičajena situacija - nema konobara. Tako je i nastala jedna od naših prvih pesama, "Konobar" a te iste večeri nastao je i "Električni Orgazam" -sećaju se članovi ovog kultnog sastava.

Gile napominje da su za dva meseca svi u Jugoslaviji znali za bend.

-Od tada je prošlo tačno 40 godina, i za to vreme "Električni orgazam" je promenio mnogo članova i postava, preživeo i nadživeo nekoliko ratova i država, objavio mnogo antologijskih albuma i pesama, održao dosta koncerata, nebrojeno puta podigao veliku prašinu, bio na ivici raspada, ali je ipak opstao - kazao je Gile.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.