Futoško kulturno leto tokom juna i jula u KC Mladost

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Jun.2020, 10:16

"Futoško kulturno leto" tokom juna i jula u KC Mladost

"Futoško kulturno leto" je manifestacija namenjena najmlađim, ali i starijim sugrađanima koja se održava tokom juna i jula u KC Mladost u Futogu. Programi obuhvataju muzičko - scenske programe, radionice, animatorske programe, bal pod maskama, pozorišne predstave, koncerte i filmske projekcije. Sadržaji su besplatni za posetioce i održaće se na otvorenom - na platou KC Mladost u Futogu (Cara Lazara 42).

"Futoško kulturno leto" održava se ove godine 20.put, u organizaciji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Kulturnog centra "Mladost“ Futog i UG Not hope wish . Pokrovitelj manifestacije je Grad Novi Sad.

PROGRAM – 17. i 18.jun

Programi Futoškog kulturnog leta do počinju u sredu 17.juna, u 18:00, MASKENBALOM i druženjem sa Slavicom animatorkom.

U četvrtak 18. juna u isto vreme, 18:00, posetioce očekuje predstava za decu „Jelen Trivutin“ i druženje sa Tim animatorima.

PROGRAM OD 22. DO 26. JUNA

U ponedeljak 22.juna, u 17:00 na programu je radionica - Mala škola cirkuskih veština, namenjena deci i mladima. Učesnici radionica biće u prilici, uz druženje i pomoć instruktora iz Kreativnog pogona, da uče osnovne cirkuske veštine (žongliranje, manipulacija predmetima, hod na štulama...); da pokažu i razviju svoje talente.

Cirkuska pedagogija ima veoma pozitivan uticaj na kvalitet života. Cirkuske veštine, osim fizičke izdržljivosti i gipkosti, artikulacije i koordinacije pokreta, doprinose razvoju koncentracije, budnosti duha i upornosti, podstiču kreativnost, samopouzdanje i samopoštovanje.

Radionica „Mala škola cirkuskih veština“ je na programu u ponedeljak 22.juna, sredu 24. i u petak 26.juna. Učešće u radionicama je besplatno, ali prijave su obavezne na brojeve telefona: 895 – 225; 060 320 56 15 i 060 320 56 01.

U utorak očekuje nas Porodični dan – igre bez granica – kada će se porodični timovi (roditelj – dete/deca) okušati u raznovrsnim igrama. Svi koje žele da učestvuju mogu da prijave svoj porodični tim na broj telefona 895 – 225; 060 320 56 15 i 060 320 56 01. Igre bez granica osmišljavaju i vode Slavica Poletanović i Tim animatori.

U četvrtak, u 19:30 ljubitelji folklora moći će da uživaju u koncert Ansambla narodnih igara i pesama KC Mladost sa gostima.

U petak, 26.juna, nakon radionice „Mala škola cirkuskih veština“, u 19:30 na programu je predstava Petar Pan, Alegreto teatra iz Vršca.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.