Fuori Bit učinio Milano centrom sveta

Izvor: Vesti-online.com, 27.Feb.2011, 18:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Fuori Bit" učinio Milano centrom sveta

Festival ’’Fuori Bit’’, koji je održan u februaru u italijanskom gradu Milanu, predstavio je sjajan program degustacije, mode, ekskluzivne zabave, izložbe, koncerte, revije... Festival "Fuori Bit" kršten je zbog toga u “Milano u Svetu, Svet u Milanu”. Na ovoj manifestaciji okupilo se gostiju iz 19 zemalja koji su nastupali na 23 lokacije u ovom gradu.

Od događaja koji su okarakterisali prvo izdanje ovog festivala izdvajamo pokretni koncert srpskog orkestra Big Band >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Dejana Petrovića, koji je na autobusu na dva sprata, bio prisutan na glavnim lokacijama u sklopu spoljašnjeg izložbenog salona s ciljem da se predstavi s kratkim muzičkim izvedbama.

Rusija se predstavila koncertima i izložbom fotografija Evgenija Utkin-a, pa Argentina sa internacionalnim aperitivom “Jedno vece …u Argentini” u organizaciji Internejšnsa u argentinskom restoranu ’’Finistera’’.

Holandija se predstavila svojom karakterističnom tradicijom, dok je Grčka nastupila u deset izložbenih prostora sa fotografijama i nastupima u originalnim kostimima.

Šest mladih kuvara otvorili su vrata svojih restorana predlažući tradicionalna jela iz Škotske, Grčke, Tajlanda, Francuske, Japana i Maroka.

I na kraju u znaku tradicije farme Kasina Kućana predložila je turu sa vodičem i degustaciju prozivoda proizvedenih na tom području. Kalendar bogat  izložbama, događaima i aperitivima koji je nadopunio Međunarodni sajam turizma, i pretvorio je Milano u jedno pravo srce koje je kucalo u znaku kulture i internacionalnosti.

I za kraj je ostavljen događaj “Milano gost Italije” u hotelu “Milanska skala”, gde je služen hleb penetone.

Bio je to događaj u ime zabave i života zahvaljujući učestvu ESN, asocijacija studenata Erasmus univeruziteta u Milanu, koja je izabrala troje ljudi da snime dokumentarac o ovom događaju koji će biti prenošen u nekoliko zemalja.

Trojac sastavljen od Ruskinje, Španjolke i Nemca uspešno je dokumetovao tok događanja ’’Fuori Bita’’, intervjuišući gradonačelnicu Milana Leticiu Morati i Alesandra Morelija, sekretara turizma.

"Naša politika brani kulturne korene Milana ali i istovremeno daje vrednost našoj metropoli kao gradu poznatom po modi, dizajnu, kulturi, a sada i po turizmu. Ova manifestacija demonstrira sposobnost koju ima Milano, drugi grad u svetu sa najvećim brojem konzulata, da poveže internacionalizam sa vlastitim korenima” - izjavio je Moreli.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.