Finski triler oduševio kritičare: Spoj Džona Vika i Ramba od kog bi se trznuo i Tarantino VIDEO

Izvor: B92, 31.Jul.2023, 22:23

Finski triler oduševio kritičare: "Spoj Džona Vika i Ramba od kog bi se trznuo i Tarantino" VIDEO

Finski film Sisu opisan je kao spoj Džona Vika i Ramba, a prve kritike su sjajne.

Sisu prati finskog rudara zlata koji se sukobljava s nacističkim odredom smrti tokom Drugog svetskog rata.

"Kad skupina nacističkih vojnika odluči da ukrade zlato Aatamiju Korpiju, brzo otkrivaju da su se spetljali s pogrešnim čovekom. Bivši komandos kreće u krvavu potragu za svojim plenom", stoji u sinopsisu filma od kog bi se trznuo čak i Kventin Tarantino, ako je verovati onima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji su pogledali Sisu.

Iza ovog krvavog trilera stoji finski scenarista Jalmari Helander, koji je poznat po radu na filmovima kao što su Rare Exports i Big Game. Otkako je objavljen, film je dobio impresivnu ocenu od 94 posto na Rotten Tomatoesu, dok na IMDB-u ima 6.9 od 10.

Film je na katalonskom Sitges International Film Festivalu osvojio nagrade za najbolji film, najbolju muziku i najbolju kameru, kao i za najboljeg glumca (Jorma Tommila).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.