Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Jul.2012, 15:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Filmski festival Palić i u Beogradu

BEOGRAD -

U ovogodišnjem Festivalu evropskog filma Palić imaće priliku da uživaju i Beograđani, jer će u bioskopu "Fontana" biti predstavljen interesantan izbor filmova sa ovogodišnjeg Festivala.

Zahvaljujući bioskopu "Fontana" i producentskoj kući "Art & Popcorn", deset filmova iz tri programa biće prikazano u bioskopu "Fontana" na Novom Beogradu od 15. do 18. jula, saopštili su organizatori.

Najnoviji film ovogodišnjeg laureata nagrade "Aleksandar Lifka" >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Žan Mark Bara (ovoga puta u ulozi režisera) - "Seksualni život francuske porodice", biće prikazan 17. jula u 17.30 sati. Očekuje se da će se slavni francuski glumac i režiser nakon projekcije filma pokloniti publici.

Biće prikazana i dva filma iz Glavnog programa Festivala - "Barbara" nemačkog režisera Kristijana Pecolda i ruski film "Živeti" Vasilija Sergejeva.

Predsednicu međunarodnog žirija Festivala evropskog filma Palić Miru Furlan ljubitelji filma na Paliću, ali i u Beogradu imaće priliku da gledaju u filmu "Istanbule, ne zaboravi me", koji će biti prikazan van konkurencije. Radnja ovog ostvarenja smeštena je u Istanbul, koji je kao kosmopolitski grad inspirisao saradnju šestoro svetski priznatih reditelja sa Balkana i Bliskog istoka.

Radeći sa glumcima i ekipom iz Turske, svi reditelji i scenaristi projekta su ili živeli na kratko u Istanbulu ili imaju svoje korene u tom gradu, a deo ekipe bio je i naš istaknuti reditelj Stefan Arsenijević iz Beograda.

Dva filma iz programa Paralele i sudari, takođe, će biti prikazana u Beogradu. Radi se o češkom filmu "Prilično mlada noć" Olmoa Omerzua i crnogorskom ostvarenju "Poslednje poglavlje" Nemanje Bečanovića.

Zahvaljujući saradnji sa Švedskim filmskim institutom i Ambasadom kraljevine Švedske u Beogradu, ove godine na Paliću biće prikazana retrospektiva najnovijih švedskih filmova u selekciji Novi švedski film. U "Fontani" će biti prikazana tri filma iz ovog programa: "Sebe", "Avalon" i "Mis Kiki".

Devetnaesto izdanje Festivala evropskog filma Palić, jednog od najznačajnijih festivala evropskog filma, održaće se od 14. do 20. jula 2012. godine na više lokacija kraj jezera Palić i u Subotici.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Filmovi sa palićkog festivala u Beogradu

Izvor: Akter, 10.Jul.2012

U ovogodišnjem Festivalu evropskog filma Palić imaće priliku da uživaju i Beograđani, jer će u bioskopu "Fontana" biti predstavljen interesantan izbor filmova sa ovogodišnjeg Festivala

Nastavak na Akter...

Filmski festival Palić i u Beogradu

Izvor: B92, 10.Jul.2012

U ovogodišnjem Festivalu evropskog filma Palić imaće priliku da uživaju i Beograđani, jer će u bioskopu "Fontana" biti predstavljen izbor filmova sa ovogodišnjeg Festivala...Zahvaljujući bioskopu "Fontana" i producentskoj kući "Art & Popcorn", deset filmova iz tri programa biće prikazano u...

Nastavak na B92...

Festival evropskog filma Palić u bioskopu “Fontana”

Izvor: DANuBeogradu.rs, 11.Jul.2012, 12:35

U ovogodišnjem Festivalu evropskog filma Palić imaće priliku da uživaju i Beograđani jer će u bioskopu “Fontana” biti predstavljen interesantan izbor filmova sa ovogodišnjeg Festivala. Zahvaljujući Bioskopu “Fontana“ i Produkcijskoj kući “Art & Popcorn”, deset filmova iz tri...

Nastavak na DANuBeogradu.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.