Filmske premijere Taramaunta

Izvor: B92, 01.Sep.2009, 15:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Filmske premijere Taramaunta

Distributerska kuća "Taramaunt" najavila je da će u septembru premijerno u srpskim bioskopima prikazati animirani film "Do neba" i akcioni "Dži Aj Džo: Uspon kobre", a u oktobru domaće ostvarenje "Đavolju varoš" i "Surogate" sa Brusom Vilisom.

Novi svetski hit holivudskog studija za animaciju " Pixar", "Do neba", (Up), dirljiva priča o pustolovini starca Karla i desetogodišnjeg izviđača Kevina koji u kući podignutoj pomoću stotina balona dolaze u u prašumu Južne Amerike, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << imaće srpsku premijeru 13. septembra u beogradskom Sava centru.

Film koji u redovnu bioskopsku distribuciju ulazi 17. septembra, "Taramaunt" opisuje kao "urnebesno putovanje u izgubljeni svet sa najuvrnutijim duom na svetu".

Za svetski hit, akcioni "Dži Aj Džo: Uspon kobre" (G.I Joe: Rise of Cobra) o borbi elitnih vojnih jedinica protiv pokvarenog trgovca oružjem, "Taramaunt" planira premijeru 23. septembra u beogradskom bioskopu "Kolosej" i uzlazak u redovnu distribuciju od 24. septembra.

Ostvarenje režisera Stivena Somersa svoje likove zasniva na "Dži Aj Džo" stripu i igračkama za decu kompanije "Hasbro".

Film sa Čeningom Tejtumom, Denisom Kvejdom, Kristoferom Eklstonom, Sijenom Miler i drugima, dobio je uglavnom loše kritike u SAD uz ocene da je "plastičan kao i igračke koje su ga inspirisale".

Prvenac režisera Vladimira Paskaljevića crna komedija o savremenom Beogradu "Đavolja varoš", sa Lazarom Ristovskim, Marijom Zeljković, Minom Čolić, Janom Milić, Slavkom Štimcem i drugima, svoju bioskopsku premijeru imaće 9. oktobra u Sava centru.

"Sudbine nekoliko različitih likova spajaju se na dan kada poznati srpski teniseri igraju na važnom takmičenju: siromašna devojčica koja pokušava da priušti sebi časove tenisa po svaku cenu, biznismen koji ne može da izbegne korupciju, taksista koji okrivljuje ceo svet za svoju ličnu nesreću...", navodi "Taramaunt".

"Đavolja varoš" prethodno je prikazana na festivalima na Paliću, u Nišu i Vrnjačkoj Banji.

Novi akcioni triler sa Brusom Vilisom u glavnoj ulozi "Surogati", zasnovan na istoimenom stripu, stiže u režiji Džonatana Mostova u srpske bioskope 29. oktobra, posle svetske premijere 25. septembra.

"Ljudi žive svoje živote iz udobnosti doma preko robotskih surogata fizički savršenih mehaničkih replika njih samih. To je idealni svet gde zločin, bol, strah i posledice ne postoje. Kada prvo ubistvo posle više godina uzdrma ovu utopiju, FBI agent Grir, koga tumači Vilis, otkriva ogromnu zaveru iza fenomena surogata", navodi "Taramaunt".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.