Filmovi na RTV-u: Bumerang, Savršeni stranci, Mesijeva golgeterska čarolija...

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Jun.2021, 12:31

Filmovi na RTV-u: Bumerang, Savršeni stranci, Mesijeva golgeterska čarolija...

Domaću komediju "Boomerang" možete pogledati u subotu, 19. juna u 15.20 časova na RTV1.

Jedan od brojnih beogradskih kafića.

Naizgled samo scenogrdfija za lepezu naših otkačenih junaka, ali zapravo je mnogo više od toga. On se stoički nosi sa svojim gostima i njihovim pogrešno usmerenim naporima da ovladaju sopstvenom sudbinom, sve dok i njemu na kraju ne prekipi…

Režija: Dragan Marinković

Scenario: Svetislav Basara

Glavne >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << uloge: Lazar Ristovski, Paulina Manov, Nebojša Glogovac, Dragan Jovanović, Milena Dravić, Petar Božović, Jovan Ristovski

Godina proizvodnje: 2001.

Savremeni dokumentarni film: BAOBABI IZMEĐU KOPNA I MORA (Baobabs between land and sea)

Zbog svog specifičnog oblika i veličine, baobabi spadaju u najneobičniju vrstu drveća na planeti. Usled deforestacije, ovim divnim divovima sa Madagaskara, preti potpuno uništenje.

Da bi ih istražili, autori filma su prošli 400 kilometara divlje i izolovane jugozapadne obale Madagaskara. Tokom ove zanimljive naučne ekspedicije, upoznali su i nomadsko pleme Vezo i snimili predele koji, većinom, nikada do sada nisu zabeleženi kamerom.

RTV1/ nedelja, 20. jun u 13.50

Žanr: dokumentarni

Režija: Siril Kornu (Cyrille Cornu)

Producent: Siril Kornu (Cyrille Cornu)

Godina proizvodnje: 2015.

Zemlja proizvodnje: Francuska

SAVRŠENI STRANCI (Perfetti sconosciuti)

Sedam dugogodišnjih prijatelja (tri venčana para i jedan razveden) se okupljaju na zajedničkoj večeri. Razgovarajući o poverenju i privatnosti, odlučuju da zaigraju zabavnu igru: svi će ostaviti svoje telefone na sto i pokazati sve poruke i pozive koje su primili te večeri.

Drama i komedija istovremeno izbijaju na površinu, zajedno sa tajnama koje su, ipak, bile skrivene, dok njih sedmoro shvataju da su im njihovi bliski prijatelji zapravo potpuni stranci.

RTV1/nedelja, 20. jun u 20.05

Žanr: komedija, drama

Režija: Paolo Đenoveze (Paolo Genovese)

Scenario: Paolo Đenoveze (Paolo Genovese), Filipo Bolonja (Filippo Bologna), Paolo Kostela (Paolo Costella), Paola Mamini (Paola Mammini), Rolando Ravelo (Rolando Ravello)

Glavne uloge: Đuzepe Batiston (Giuseppe Battiston), Ana Foljeta (Anna Foglietta), Marko Đalini (Marco Giallini), Edoardo Leo (Edoardo Leo), Valerio Mastandrea (Valerio Mastandrea), Alba Rorvher (Alba Rohrwacher), Kasja Smutnjak (Kasia Smutniak)

Godina proizvodnje: 2016.

Zemlja proizvodnje: Italija

MESIJEVA GOLGETERSKA ČAROLIJA (Marcats per Messi)

Lionel Mesi imao je 13 godina, kada je, nakon silnih peripetija sa birokratijom, 7. aprila 2001. godine konačno uspeo da zaigra za omladinski tim FK Barselone. Skoro isto toliko godina kasnije, mladi Argentinac postao je vodeća zvezda u istoriji fudbala, osvojivši 4 nagrada Zlatna lopta (Ballons d'Or) i nebrojene druge sportske nagrade. Dečački san mu se ostvario.

A šta je sa njegovim saigračima iz prve postave? Gde su sad? Da li su nastavili da se bave fudbalom i da li i oni ostvaruju svoje snove, igrajući na slavnom stadionu Kamp Nou (Barcelona Camp Nou) u Barseloni? Ovo je priča o toj četrnaestorici dečaka, koji su zajedno krenuli u svet fudbala, pre deceniju i po.

Film Mesijeva golgeterska čarolija je više od tipičnog izveštaja o svetu fudbala i njegovim zvezdama. On ulazi u osećanja i nade onih čiji se snovi nisu ostvarili, istovremeno prikazujući jednu ličniju stranu velike zvezde, Mesija, koji danas živi svoje snove.

RTV2/ utorak, 22. jun u 23.00

Žanr: dokumentarni

Režija/Scenario: Čavijer Tores (Xavier Torres), Dani Barson (Dani Barcon)

Godina proizvodnje: 2014.

Zemlja proizvodnje: Španija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.