Filmovi Nomadland i Borat dobili glavne nagrade na dodeli Zlatnog globusa

Izvor: Beta, 01.Mar.2021, 09:26

Filmovi Nomadland i Borat dobili glavne nagrade na dodeli Zlatnog globusa

Film Nomadland (Nomadland) u kome Fransis Makdormand glumi beskućnicu koja putuje kroz američki Zapad dobio je glavnu nagradu na noćas održanoj virtuelnoj ceremoniji Zlatnih globusa, a rediteljka filma Kloi Džao nagradu za najboljeg reditelja.Kloi Džao je time postala tek druga žena koja je dobila to priznanje na dodeli Globusa posle Barbare Strejsand 1983. godine, prenosi Bi-Bi-Si (BBC).Film Borat dva, nastavak vrlo popularnog Borata iz 2006. proglašen je za najbolji film u kategoriji mjuzikla i komedije.Nagradu Zlatni globus dodeljuje 87 članova Holivudskog udruženja stranih dopisnika (HFPA), grupe medjunarodnih novinara sa sedištem u Kaliforniji. Ovde se filmovi dele na dve kategorije drame i mjuzikla i komedije.Zlatni globus je prva veća ceremonija dodele nagrada u sezoni i često ukazuje koji će filmovi biri nagradjeni Oskarom.Bivše zvezde kultne humorističke emisije "Uživo subotom uveče (Sarturday Night Live) Tina Fej i Ejmi Poler vodile su virtuelnu ceremoniju, jedna iz Njujorka a druga iz Los Andjelesa, što je prvi put da se ova ceremonija odigrava na dve strane američke obale.Andra Dej, mlada crna američka glumica bila je iznenadjenje i dobila nagradu za najbolju glavnu žensku ulogu u drami o Bili Holidej, "The United States versus Billie Holiday", a za tu nagradu su joj konkurentkinje bile više renomiranih ...

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Filmovi „Nomadland“ i „Borat“ dobili glavne nagrade na dodeli Zlatnog globusa (FOTO)

Izvor: Danas, 01.Mar.2021

Film Nomadland (Nomadland) u kome Fransis Makdormand glumi beskućnicu koja putuje kroz američki Zapad dobio je glavnu nagradu na noćas održanoj virtuelnoj ceremoniji Zlatnih globusa, a rediteljka filma Kloi Džao nagradu za najboljeg reditelja.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.