Izvor: Blic, 31.Mar.2009, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Film o smrti Dade Vujasinović na festivalu Kratki metar

Dokumentarni film "Sestra" reditelja Nenada Krasavca, koji govori o tragičnoj smrti novinarke Radislave Dade Vujasinović, biće prikazan sutra u okviru 56. Beogradskog festivala dokumentarnog i kratkometražnog filma, u Muzeju Jugoslovenske kinoteke u Beogradu.



U saopštenju organizatora festivala se navodi da je film snimljen 1999. godine, ali da do sada nije prikazivan u Srbiji.

"Film 'Sestra' je priča o nerazrešenim i sumnjivim okolnostima u vezi sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << smrću Dade Vujasinović, ali i priča o porodici, sećanju, gubitku, i životu u Srbiji devedesetih godina 20. veka", piše u saopštenju.

Nakon projekcije filma biće održana tribina na kojoj će, govoriti Nadežda Gaće, Nebojša Popov, Rodoljub Šabić, Vesna Mališić, Ratko Femić, Janko Baljak i autor Nenad Krasavac.

Nenad Krasavac je nezavisni dokumentarista, koji poslednjih deset godina živi i radi u Njujorku.

Film "Sestra" biće prikazan u okviru Specijalnog programa Beogradskog festivala dokumentarnog i kratkometražnog filma "Kratki metar", koji će trajati di 4. aprila.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.