Film o azilantima premijerno u Bitefu

Izvor: Beta, 11.Feb.2014, 15:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Film o azilantima premijerno u Bitefu

BEOGRAD, 11. februara 2014. (Beta) - Ministar bez portfelja zadužen za evropske integracije Branko Ružić ocenio je u utorak da Srbija nije ugrožena zbog mogućeg ukidanja bezviznog režima, ali da to ne znači da ne čini sve što može kako bi se smanjio broj azilanata.

Ružić je na okruglom stolu povodom premijere predstave o azilantima "Nemačka", rekao da Srbija preduzima razne mere kako bi se ublažile posledice velikog broja azilanata iz Srbije, ali da sankcioniše samo grupe >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << koje organizuju ilegalan prelazak preko granice i trgovinu ljudima.

"Postoje razne mere koje mi preduzimamo, ali se državni organi i Ministarstvo unutrašnjih poslova nikada neće opredeliti da stanu na granicu da hapse te ljude i da ih vrate, ali organizovane grupe koje iz toga ostvaruju profit moraju biti sankcionisane", rekao je Ružić.

Predstava tročlanog rediteljskog tima o azilantima iz Srbije "Nemačka", biće premijerno prikazana u Bitef teatru u Beogradu na Dan državnosti, 15. februara, a organizatori očekuju da će komad doprineti boljem razumevanju te teme.

Koprodukcijska predstava Centra E8 i Bitef teatra u režiji Vojislava Arsića, Milene Bogavac i Ivana Stojiljkovića, namenjena je potencijalnim azilantima, kao i onima koji strahuju od uvodjenja viza i ne razumeju zbog čega veliki broj porodica traži azil.

Arsić je rekao da je komad sa podnaslovom "Sirotinjski bal" premijerno izveden u Vranju 7. i 8. februara, zapravo velika patriotska predstava, jer postavlja pitanja o odredjenom problemu.

"Patriotizam nije zabavljanje nacije, nego suočavanje sa problemima koji danas postoje. Najveće patriotsko pitanje je zašto mladi žele da odu iz zemlje", rekao je Arsić.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.