Film francuske nobelovke Ani Erno na ovogodišnjem Beldoksu

Izvor: Beta, 07.Apr.2023, 10:21

Film francuske nobelovke Ani Erno na ovogodišnjem Beldoksu

Film "Godine super osmice" (The Super 8 Years) u režiji francuske dobitnice Nobelove nagrade za književnost Ani Erno i njenog sina Davida Erno-Brioa biće prikazan na ovogodišnjem, šesnaestom izdanju Beldoks (Beldocs) festivala, koji traje od 10. do 17. maja.Film Godine super osmice sačinjen je od arhivskih snimaka porodice Erno nastalih u periodu između 1972. i 1981. godine i svedoči o njihovoj svakodnevici. Erno je i scenaristkinja i naratorka filma.U intimnoj povesti sačinjenoj istovremeno od malih građanskih rituala i putovanja širom sveta, od SSSR-a do Albanije, odražavaju se globalna socijalna previranja, navodi se u saopštenju organizatora festivala.Snimci iz ruke supruga Filipa Ernoa prate umetničko stasavanje Ani Erno i odrastanje njihove dvojice sinova.Svetska premijera filma bila je 14. decembra prošle godine, a uvršten je u selekcije festivala u Kanu, Njujorku, Cirihu i Busanu.Ani Erno (Annie Eranux) je francuska spisateljica i dobitnica Nobelove nagrade za književnost za 2022. godinu, poznata po delima Jedna žena (1988), Događaj (2000), Zaposednutost (2008).Po romanu Događaj, 2021. godine je Odri Divan snimila istoimeni film koji je na Filmskom festivalu u Veneciji nagrađen Zlatnim lavom.David Erno-Brio, korežiser filma i sin Ani Erno, po zanimanju je novinar, scenarista i reditelj.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VIDEO: Film francuske nobelovke Ani Erno na ovogodišnjem Beldoksu

Izvor: Radio 021, 07.Apr.2023

Film "Godine super osmice" u režiji francuske dobitnice Nobelove nagrade za književnost Ani Erno i njenog sina Davida Erno-Brioa biće prikazan na ovogodišnjem, šesnaestom izdanju Beldoks festivala.

Nastavak na Radio 021...

Film francuske nobelovke Ani Erno na ovogodišnjem BELDOCS-u

Izvor: Danas, 07.Apr.2023

Godine Super Osmice (The Super 8 Years) u režiji francuske dobitnice Nobelove nagrade za književnost Ani Erno i njenog sina Davida Erno-Brioa, još jedan je naslov koji će publika biti u prilici da vidi na šesnaestom BELDOCS festivalu, koji traje od 10. do 17. maja 2023. godine.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.