Izvor: Blic, 17.Mar.2008, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Film Stefana Arsenijevića nagrađen u Sofiji

Mladi srpski reditelj Stefan Arsenijević dobio je Kadilak nagradu za najbolju režiju na 12. Međunarodnom filmskom festivalu u Sofiji za svoj debitanski dugometražni igrani film "Ljubav i drugi zločini", saopštio je danas njegov distributer "Taramaunt".

Arsenijevićev film, koji je svetsku premijeru imao u februaru na festivalu A kategorije u Berlinu, sada je u Sofiji učestvovao u konkurenciji 12 ostvarenja iz sveta.

Petočlani žiri, koji su činili reditelji Jos >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Steling (Holandija), Dom Rotero (Velika Britanija), Iglika Trifonova (Bugarska), Srdan Golubović (Srbija) i

Aleksej Popogrebski (Rusija) dodelio je Arsenijeviću nagradu za "humanizam i lirizam njegovog stila", istaknuto je u obrazloženju.

Kako je najavljeno, film "Ljubav i drugi zločini" nastavalja festivalsku turneju, a naša publika videće ga od jeseni.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.