Film Mirjane Karanović najbolji na 28. Filmskom festivalu u Trstu (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Feb.2017, 10:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Film Mirjane Karanović najbolji na 28. Filmskom festivalu u Trstu (VIDEO)

Film "Dobra žena" prikupio velike simpatije publike.

Film "Dobra žena" Mirjane Karanović, debitantsko rediteljsko ostvarenje prolavljene srpske glumice, proglašen je najboljim na 28. Filmskom festivalu u Trstu, na kojem je nagrađen i filmski projekat u razvoju Borisa Mitića “Slatko od ništa”, u okviru festivalskog koprodukcijskog foruma.

Mirjani Karanović, koja je bila među gostima 28. TFF-a, pripala je novčana nagrada od 5.000 evra na osnovu glasova publike, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << koja i ocenjuje filmove u međunarodnoj konkurenciji.

A photo posted by mirjana_karanovic (@mirjanakaranovic) on Jan 28, 2017 at 12:13pm PST

Najboljim dokumentarnim filmom 28. TFF-a proglašen je "Communion" Ane Zamecke iz Poljske, a u rumunski "Written/Unwritten" Adriana Silisteanua osvojio je nagradu za najbolji kratki film, saopštili su organizatori 28. TFF-a, održanog od 20. do 29. januara u Trstu.

Mitićev filmski projekat u razvoju "Slatko od ništa", koji nastaje u srpsko-hrvatsko-franuskoj koprodukciji, osvojio je nagradu evropskog ogranka mreže HBO u iznosu od 2.000 evra.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.