Film Iram Hak pobednik Festa

Izvor: Beta, 09.Mar.2014, 15:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Film Iram Hak pobednik Festa

BEOGRAD, 9. marta 2014. (Beta) - Norveški film "Vaš sam" rediteljke Iram Hak proglašen je za najbolje ostvarenje u programu 42. Festa "Evropa van Evrope", saopštio je u nedelju žiri.

Predsednik žirija i generalni sekretar FIPRESCI Klaus Eder rekao je na konferenciji za novinare da je nagrada dodeljena ostvarenju koje daje duboki uvid u pakistansku porodicu emigranata u Norveškoj.

Po oceni žirija, film Iram Hak izdvojio se po senzibilnosti i iskrenosti u prikazivanju >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << usamljene žene u izuzetnoj interpretaciji glumice i veoma svežoj režiji, rekao je Eder.

On je rekao da se u konkurenciji za nagradu izdvojio i gruzijski film "U cvatu", jer su oba ostvarenja snimile mlade žene, debitantkinje, sa veoma svežim rediteljskim pristupom.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Norveški film "Vaša sam" najbolji na Festu

Izvor: Blic, 09.Mar.2014

Za najbolji film takmičarskog programa "Evropa van Evrope" i nagradu od 2.000 evra proglašen je film "Vaša sam", rediteljke Iram Hak. Iram Hak..Žiri u sastavu Klaus Eder, (predsednik), Tomislav Kurelec i Goran Marković, član žirija obrazložio je nagradu, a duboki uvid u pakistansku porodicu...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.