Film Djavolja varoš pobedio na festivalu u Švajcarskoj

Izvor: Beta, 20.Nov.2010, 14:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Film Djavolja varoš pobedio na festivalu u Švajcarskoj

BEOGRAD, 20. novembra 2010. (Beta) - Debitantski film Vladimira Paskaljevića "Djavolja varoš" osvojio je prvu nagradu na 23. Medjunarodnom festivalu omladinskog filma u Švajcarskoj, saopšteno je u subotu.

"U obrazloženju žirija stoji da film 'Djavolja varoš' na umetnički uzbudljiv način naglašava da sva deca treba da imaju jednaka prava da se razvijaju i školuju, a da je odnos izmedju sredine i kulturnih vrednosti izražen na izuzetno lucidan način, dok je rediteljska intervencija diskretna ali i sugestivna", piše u saopštenju.

Festival "Kaštelinaria" u švajcarskom mestu Belinconi dodeljuje zlatni, srebrni i bronzani "kaštel" u konkurenciji igranih filmova za decu do 16 godina uzrasta, a film "Djavolja varoš" dobio je nagradu "Tri kaštela" u konkurenciji filmova za mlade starije od 16 godina.

Taj festival prikazuje filmove koji su namenjeni mladjoj publici, a cilj je da se pomogne produkcija i distribucija takvih ostvarenja.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PASKALJEVIĆEVA "ĐAVOLJA VAROŠ" POBEDNIK FESTIVALA U ŠVAJCARSKOJ

Izvor: Kurir, 20.Nov.2010

BEOGRAD - Debitantski film Vladimira Paskaljevića "Đavolja varoš" osvojio je prvu nagradu na 23. Međunarodnom festivalu omladinskog filma u Švajcarskoj, saopšteno je danas..BEOGRAD - Debitantski film Vladimira Paskaljevića "Đavolja varoš" osvojio je prvu nagradu na 23. Međunarodnom festivalu...

Nastavak na Kurir...

Film Đavolja varoš pobedio na festivalu u Švajcarskoj

Izvor: NaDlanu.com, 20.Nov.2010

BEOGRAD, 20. novembra 2010. (Beta) - Debitantski film Vladimira Paskaljevića "Đavolja varoš" osvojio je prvu nagradu na 23. Međunarodnom festivalu omladinskog filma u Švajcarskoj, saopšteno je u subotu. ..

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.