Festival klasične gitare

Izvor: B92, 31.Jul.2008, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Festival klasične gitare

Treći međunarodni letnji festival klasične gitare biće održan od 15. do 21. avgusta u Herceg Novom, najavio je direktor Festivala Boško Radojković.

Festival je profesionalna i stručna manifestacija koja svakog leta okuplja klasične i ostale gitariste svih profila - od đaka osnovnih i srednjih škola, preko studenata, do njihovih profesora i eminentnih gostiju, vodećih svetskih gitarista.

Ove godine okupiće umetnike iz Holandije, Italije, Francuske, Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i Crne Gore.

Razmena znanja, prakse i iskustava, kao i upoznavanje sa domaćim i svetskim tokovima u savremenoj gitarističkoj pedagogiji i koncertnoj praksi primarni je cilj ovog projekta.

Tokom sedam dana, kroz raznovrsne slobodne aktivnosti, prvi put je omogućen i koncept radnog letovanja.

Biće održani koncerti na Kanli kuli i Trgu od muzike u Starom gradu, majstorski kursevi i takmičenja u Muzičkoj školi, izložba fotografija autora El Gvojosa na Trgu Belavista u Starom gradu i mnogobrojne i dobro osmišljene slobodne aktivnosti učesnika manifestacije.

Organizatori Festivala su Gitar art festival iz Beograda, Javna ustanova kulture Herceg Fest iz Herceg Novog i ARGUS (Udruzenje gitarista Crne Gore). Pokrovitelj je Skupstina Opstine Herceg Novi.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.