Festival fotografije Vizualizator 18. novembra u UK Parobrod

Izvor: B92, 17.Nov.2021, 15:14

Festival fotografije "Vizualizator" 18. novembra u UK Parobrod

Festival fotografije "Vizualizator" najavljuje još jedan ciklus izložbi i interaktivnog sadržaja. Već devetu godinu za redom naša organizacija želi da predstavi domete internacionalne i domaće fotografske scene.

Festival počinje 18. novembra u 19h, u Ustanovi Kulture Parobrod, Kapetan Mišina 6a. Pozivamo sve ljubitelje fotografije da nam se pridruže u festivalskim dešavanjima. Otvaranju festivala će prethoditi tribina na temu "Žene iza objektiva". Tribina počinje u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 17.30h.

Vizualizator povezuje različite kulturne ustanove i organizacije u cilju podsticanja razvoja i upotrebe fotografije kao izražajnog umetničkog sredstva. Ovim putem želimo da pružimo svojoj publici priliku za otkrivanje i istraživanje fotografskog nasleđa, kao i inovacija.

Fotografija danas ima važnu ulogu u savremenom životu i ima moć da sačuva prolazne trenutke u informativnom i umetničkom svetlu. Želimo da pokažemo da se kroz fotografsku umetnost mogu posmatrati mnoge aktuelne kulturološke teme. Ohrabrujemo sve ljubitelje fotografije da se uključe u festivalska dešavanja i da podele sa nama uživanje u vizuelnim ostvarenjima umetnika širom sveta.

Cilj je da putem festivala promovišu radove profesionalnih fotografa, kao i da pruže priliku novim nadama profesionalnog fotografskog sveta da prikažu svoje projekte.

Na tribinama i radionicama ćete imati prilike da se upoznate sa najnovijim sadržajima internacionalno priznatih vizuelnih umetnika.

Program Vizualizator 2021

18. 11. Linda Bournane Engelberth „Wind, sand and stars“ , Ustanova kulture „Parobrod“, Kapetan Mišina 6a

19. 11. Ursula Röck „Palms and pinguins“, galerija Nikola Radošević, Delijska 3, Uskočka 5

21. 11. Carin Van Gerven „In the footsteps of Angela“, Kuća Đure Jakšića, Skadarska 34

22. 11. Nemanja Ledenski, Mađarski kulturni centar, Gračanička 14

23. 11. Jean-Marc Caimi & Valentina Piccinni „RHOME“, galerija „Progres“, Zmaj Jovina 8-10

24. 11. Foto Savez Srbije „Vazduh“, Božidarac, Radoslava Grujića 3,

26. 11. Mihovil Nakić, galerija Nikola Radošević, Delijska 3, Uskočka 5

27. 11. Press Photo Srbija, Ustanova kulture „Parobrod“, Kapetan Mišina 6a

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

FESTIVAL FOTOGRAFIJE "VIZUALIZATOR": Od 18. novembra do 10. decembra u Beogradu

Izvor: DobreVesti.rs, 18.Nov.2021, 12:21

Od 18. novembra do 10. decembra na više lokacija u Beogradu biće održan deveti Festival fotografije „Vizualizator“.. .  . Festival će 18. novembra, u 19 časova, u UK Parobord, Kapetan Mišina 6a, otvoriti izložba Linde Bournane Engelberth „Wind, sand and stars“..  . Linda je jedna...

Nastavak na DobreVesti.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.