Festival džeza i bluza u Zvečanu

Izvor: Glas javnosti, 26.Maj.2012, 15:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Festival džeza i bluza u Zvečanu

ZVEČAN - U Domu kulture Trepča u Zvečanu počeo je festival džez i bluz muzike nastupom grčkog sastava "Blues Wire".

Na desetom jubilarnom "City International Jazz & Blues Festivalu" nastupili su i Lari Mekrej (Larry Mc Crayl), dobitnik Orvil Gibsonove nagrade za najboljeg muškog bluz gitaristu, kao i srpski sastav "Zemlja Gruva".

Lari Mekrej je prvi put nastupio na tom festivali i, kako je rekao, članovi benda i on su prijatno iznenađeni rekacijom publike.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti <<
"Nismo imali informacija o vašoj zemlji, neke osnovne stvari smo saznali preko interneta ali smo zaista prijatno iznenađeni kako su ljudi reagovali na muziku", rekao je Mekrej.

Večeras će nastupiti Piter Bits trio iz Holandije, Trio Sveti - Vasil Hadžimanov i bend Leb i sol.

Iza nas je ogroman rad na organizaciji, borba sa finansijskim poteškoćama, ali ponosni smo što ove godine obeležavamo jubilej, kažu organizatori.

Program večeras počinje u 21 sat, a u holu Doma kultere postavljena je izložba "SERBIAN JAZZ BRE" koja je deo multimedijalnog projekta autora Ivana Grlića, a sastoji se od preko 200 fotografija na kojima je prikazano više od 90 najznačajnijih ličnosti srpskog džeza.

Festival se održava pod pokroviteljstvom Evropske komisije, Ministarstva za kulturu Srbije, Ministarstva za Kosovo i Metohiju, opština Kosovska Mitrovica i Zvečan i u organizacije UNDP.

Organizator je Udruženje muzičara Kosova i Metohije Unija M. Na prethodnih devet festivala džeza i bluza u Zvečanu nastupilo je oko 500 izvođača iz 30 zemalja.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.