Festival akustičarske muzike u Sivcu afirmiše kantautore

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Dec.2019, 15:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Festival akustičarske muzike u Sivcu afirmiše kantautore

Festival akustičarske muzike u Sivcu (FAMUS) od 1977. godine tradicionalno se održava poslednje nedelje u novembru sa ciljem da afirmiše talentovane kantautore i bendove iz zemlje i regiona.

Ovo je danas jedini festival u našoj zemlji koji promoviše autorsku, akustičarsku muziku.

Već trideset pet godina muzički festival FAMUS u Sivcu pokazuje se kao idealno mesto da mladi autori pronađu svoju publiku.

Ljubitelji akustičarske muzike imali su priliku >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da čuju deset numera iz zemlje i regiona, a odlukom žirija pobedila je Novosađanka Vesna Mitić, sa pesmom "Nedostaju nam neke reči".

"Ono što mi je drago je to što sam prvi izvodila ovu pesmu pred bilo kime, tako da nisam imala ni predstavu da li je pesma dobra ili loša, znači ništa nisam o tome znala ali sam bukvalno išla na rizik", kaže Vesna Mitić, pobednica festivala.

Odlukom organizatora članovi stručnog žirija ovogodišnjeg festivala bili su sami učesnici.

"Svaki izvođač je i član žirija, znači ne sme da glasa za sebe nego zaokruži tri po svom mišljenju. Pošto su svi ispratili i tonsku probu, znači znaju ko kako svira, tako da će sami muzičari izabrati najboljeg između sebe", kaže umetnički direktor FAMUS-a, Maksim Mudrinić.

Čast da učestvuje u revijalnom delu i proglasi najbolje autore pripala je prošlogodišnjem pobedniku, Vedranu Ivoreku.

"Svake godine se rado vraćam jer je prekrasno doći svirati. Jer baš ima neka toplina, to nešto između publike i izvođača bez obzira što je nas hrpa ovde, nije samostalni koncert, ali postoji taj jedan dio koji je onako... bude toplo oko srca", kaže Vedran Ivorek, kantautor iz Hrvatske.

Druga nagrada pripala je Alenu Karamarkovu iz Zagreba sa pesmom "Visper", a treće mesto osvojio je Marko Rusov iz Novog Sada.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.