Festival Vizualizator: U krevetu s fotografijom

Izvor: B92, 14.Nov.2016, 19:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Festival Vizualizator: U krevetu s fotografijom

Festival fotografije "Vizualizator", koji obuhvata sedam izložbi, dve tribine i četiri radionice, biće održan od 16. do 24. novembra u Beogradu, najavili su danas organizatori.

Osnovne ideje festivala jesu fotografija kao deo savremene umetnosti, kao sociološki fenomen, moćno komunikacijsko sredstvo i fotografija kao dokument o vremenu, navodi se u saopštenju.

Izlagači i predavači dolaze iz šest zemalja - SAD, Holandije, Nemačke, Austrije, Švedske i Bugarske, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kako bi upotpunili program festivala koji će se održati na više lokacija u Beogradu

"U krevetu s fotografijom" naziv je tribine u Ustanovi kulture Parobrod kojom će biti otvoren četvrti festival "Vizualizator", a gost će biti jedan od istaknutih fotografa današnjice, Skot Brauer iz Bostona.

Brauer će, potom, i svečano otvoriti festival izložbom "This is the worst party I’ve ever been to" koja prati kampanju za ovogodišnje američke predsedničke izbore prikazujući banalnost i propuste pravljene tokom njenog vodjenja.

Taj festival promoviše toleranciju tako da je, ove godine, u program uvršćena izložba holandskog fotografa Krisa Rijksena posvećena transrodnim osobama.

Na tribini "Selfi generacija, selfi nacija" biće reči o fotografiji kao osnovnom komunikacijskom sredstvu i "selfiju" kao fenomenu 21.veka.

Izložbom "Press photo Srbija", koja predvidja i dodelu nagrade pobedniku konkursa za najbolju medijsku fotografiju u Srbiji, festival će biti zatvoren u četvrtak, 24.novembra.

.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Počinje Festival fotografije Vizualizator: Spremite se za uzbudljive izložbe i interaktivne radionice!

Izvor: Story, 14.Nov.2016

Beogradski festival fotografije "VIZUALIZATOR" je atraktivan događaj koji predstavlja kompletnu panoramu fotografije, kroz sedam izložbi, dve tribine i četiri radionice.

Nastavak na Story...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.