Festival Inđija Pro Poet od 1. do 5. juna u Inđiji

Izvor: BKTV News, 29.Maj.2018, 13:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Festival "Inđija Pro Poet" od 1. do 5. juna u Inđiji

Drugi međunarodni književni festival "Inđija Pro Poet 2018" biće održan od 1. do 5. juna u Inđiji uz učešće više od 50 književnika iz 20 država.

Na svečanom otvaranju festivala 1. juna Galeriji Kuće Vojnovića u Inđiji biće uručena glavna nagrada festivala "Gran pri Pro Poet 2018" istaknutom srpskom piscu Milovanu Vitezoviću.

Organizatori su najavili dvodnevnu konferenciju "Veliki gospodin Dunav" uz učešće pisaca i teoretičara književnosti podunavskih >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << zemalja.

To je druga konferencija u serijalu sa ovom tematikom, koja je započeta prošle godine u slovačkoj prestonici Bratislavi.

Učestvovaće predsednik Saveza pisaca Slovačke Miroslav Bjelik, predsednik Udruženja pisaca Bugarske Bojan Angelov, predsednik Udruženja književnika Srbije Radomir Andrić, kao i autori iz Rumunije, Ukrajine, Austrije, Hrvatske i drugih podunavskih država.

Uz program pod nazivom "Književni meridijani" koji će se održavati u Biblioteci "Dr Ðorđe Natošević" u Inđiji, u Velikoj dvorani Kulturnog centra Inđija biće održano i gala književno veče "Međunarodni književni miting" na kome će nastupiti i Entela Kasi iz Tirane, predsednica albanskog PEN centra, turski pisac Mesut Šenol, Have Pinkas Koen iz Izraela, kantautor Jovica Ilić iz Makedonije, Anoka Dagmar i Lučijan Aleksiju iz Rumunije, dr Mirjana Matarić iz Amerike i drugi.

Biće organizovan i nastup pisaca za decu u svim osnovnim školama u opštini, a među piscima koji će nastupiti su i Slobodan Stanišić, Nedeljko Popadić, Miomir Milinković, Gordana Vlajić, Milutin Ðuričković, Aleksandar Čotrić.

Organizatori Međunarodnog književnog festivala "Inđija Pro Poet 2018književni festival" su Udruženje "Moj Srem", Kulturni centar Inđija, Biblioteka "Dr Ðorđe Natošević", uz podršku Udruženja književnika Srbije i izdavačke kuće "Arte", a pod pokroviteljstvom Opštine Inđija.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.