Fantomska pretnja u 3D

Izvor: B92, 08.Feb.2012, 10:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Fantomska pretnja" u 3D

Trodimenzionalna verzija epizode "Fantomska pretnja" iz popularnog filmskog serijala "Ratovi zvezda" (Star Wars) biće premijerno prikazana večeras, 8. februara, u Beogradu, u bioskopu "Sinepleks".

Zbog velikog interesovanja publike distrbuter "Megakom film" (MCF) uveo je i dodatnu projekciju od 22.30 sati.

Pre premijere u holu bioskopa, u tržnom centru Delta siti, okupiće se ljubitelji "Ratova zvezda", a oni koji dođu odeveni u kostime Darta Vejdera, Džedaja, Čubake >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i drugih likova iz serijala dobiće kokice na poklon.

"Star Wars: Episode I - The Phantom Menace 3D" biće od sutra, 9. februara na redovnom repertoaru.

Ova epizoda avanturističke i naučno-fantastične sage reditelja i scenariste Džordža Lukasa snimljena je 1999. godine, ali nikada nije prikazana u našim bioskopima. Tako će publika sada imati priliku da je vidi ne samo u 3D tehnici, već i po prvi put na velikom platnu, ističu u "MCF-u".

Smeštena u "dalekoj, dalekoj galaksiji", saga „Ratovi zvezda" je kao stvorena za 3D iskustvo, a epizoda "Fantomska pretnja" obiluje nekim od najuzbudljivijih i najspektakularnijih scena iz celog serijala, od invazije Nabe, preko potera u svemiru, do bitke svetlosnim mačevima između Darta Mola i Džedaja.

Konverzija filma u 3D urađena je sa poštovanjem prema izvornom materijalu, prema tehnološkim izvedbama i umetničkim zamislima autora. Konverziju prve epizode nadgledao je Lukas, a odgovoran za ceo proces bio je supervizor vizuelnih efekata u kompaniji „Industrial Light & Magic" Džon Nol.

Prvi film iz serije "Ratovi zvezda" (epizoda IV: Nova nada), snimljen je 1977. i odmah postao popularan širom sveta. Seriju čini ukupno šest filmova, a poslednji, "Osveta Sita", pojavio se 2005. godine.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Premijera iz serijala "Ratovi zvezda"

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Feb.2012

BEOGRAD -..Trodimenzionalna verzija epizode "Fantomska pretnja" iz popularnog filmskog serijala "Ratovi zvezda" (Star Wars) biće premijerno prikazana večeras u Beogradu, u bioskopu "Sinepleks"...Zbog velikog interesovanja publike distrbuter "Megakom film" (MCF) uveo je i dodatnu projekciju od 22.30...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.