FIlm o mučki ubijenoj Tijani Jurić konačno će ugledati svetlost dana - čak dvojica glumaca preminuli pre premijere

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Feb.2024, 15:14

FIlm o mučki ubijenoj Tijani Jurić konačno će ugledati svetlost dana - čak dvojica glumaca preminuli pre premijere

Tragedija koja je potresla Srbiju dobila filmsku ekranizaciju.

Nataša Ninković, Radivoje Raša Bukvić, Vanja Ejdus, Marina Ćosić, Klara Hrvanović zajedno će se naći na velikom bioskopskom platnu u ostvarenju posvećenom Tijani Jurić  „48 sati i 1 minut” koji je režirala Sanja Rajičić, tj. Sonja Aleksa. Premijera je zakazana za 21. mart, u MTS Dvorani.

U filmu "48 sati i 1 minut" ulogu tumači i nekadašnji, voljeni glumac Marko Živić, dok legenda >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << srpske scene Nebojša Glogovac nažalost nije doživeo da ostvari svoju planiranu rolu u ovom filmu.

Odmah nakon beogradska premijere  najavljivanog i dugoočekivanog filma srpsko-američke koprodukcije "48 sati i 1 minut" ,ovo ostvarenje dobija svoj bioskopski život širom Srbije, i u Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu, najavljeno je iz MegaCom Filma.

Scenario za ostvarenje "48 sati i 1 minut" poveren je istaknutim glumcima naše scene i posvećen je devojčici Tijani Jurić čije je tragično stradanje pre tačno deset godina ostavilo duboki ožiljak u našem narodu i javnosti.

„48 sati i 1 minut“ ima za cilj da umetnost iskoristi kao sredstvo kako bi se podigla svest o nestaloj i otetoj deci.

Priča prati Aleksandru koja se vraća u svoju otadžbinu, dve decenije nakon rata, u želji da, u duhu srpske kulture, odgoji ćerku.

Porodična idila, međutim, biva uništena otmicom njene petogodišnje Lene, a izjava dežurnog policajca da se deca obično pojave do jutra, kao opravdanje za nepokretanje istrage dok ne prođe 48 sati nagoni Aleks da se sama uputi na ulice Beograda, u lavirint straha i nepoznatog.

Prema rečima autora filma ova priča obuhvata odlike srpskog naroda, kulture i tradicije ispričana je očima žene, majke koja je izgubila ćerku.

- Veoma smo bili inspirisani da kroz ovaj film otkrijemo srce i dušu ove otporne i nesalomive zemlje, da prikažemo snagu njenog naroda. Protagonistkinja Aleksandra je bačena u opasan svet, gde njeni najbliži umesto da joj pruže podršku, oni sumnjaju u njen zdrav razum. Međutim, Aleks zbog nade, te srpske otpornosti i uspomene na dečiji smeh, ni jednog momenta ne odustaje u potrazi za Lenom, koja je njen suncokret u polju uništenja - govori autor.

Nebojša Glogovac napustio nas je 9, februara 2018. godine, nakon borbe sa teškom bolešću. Glogovac je 10 dana ranije hitno primljen u Institut za onkologiju. Tada su mediji pisali da je čuveni glumac teško bolestan i da je njegovo zdravstveno stanje ozbiljno. Nebojša je rođen 1969. u Trebinju, i više od dve decenije bio je jedan od najboljih srpskih glumaca! U bogatoj karijeri igrao je u više desetina filmova, serija i pozorišnih predstava. Glavne i zapažene uloge ostvario je u filmovima Ubistvo s predumišljajem, Do koske, Spasitelj, Nebeska udica, Normalni ljudi, Munje, Kad porastem biću Kengur, Klopka, Ustav republike Hrvatske, Južni vetar i drugima.

Legenda pozorišta, Marko Živić, je nakon duge borbe sa koronavirusom izgubio bitku u 50. godini, 14. oktobra 2021. Živić je tri nedelje bio na bolničkom lečenju, nedelju dana je kiseonik primao preko maske, međutim, na veliku žalost žitave javnosti, kobnog oktobarskog dana je preminuo. Marka ćemo pamtiti po brojnim ostvarenjima, a najzapaženije uloge imao je u "Montevideo, Bog te video", "Čitulja za Eskobara", seriji "Folk"...

Srbija Danas

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.