FESA na Kalemegdanu

Izvor: Studio B, 28.Avg.2015, 15:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FESA na Kalemegdanu

Četvrti međunarodni Festival evropske studentske animacije (FESA 2015), na kojem će biti prikazano 28 studentskih animiranih filmova, biće održan 29. i 30. avgusta u Velikom barutnom magacinu na Donjem gradu Beogradske tvrđave.

Na Festivalu će biti prikazani studentski filmovi iz osam evropskih zemalja - Mađarske, Slovenije, Nemačke, Češke, Bugarske, Švajcarske, Hrvatske i Srbije, koji su pristigli kao odgovor na konkurs sa temom "Simboli".

Od 52 pristigla >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << filma, za takmičarski program odabrano je 28 ostvarenja koji će se takmičiti u kategorijama- najbolji film u celini i najbolja tehnika. Deo programa - predavanje na temu: Beogradske škole animacije, koji će voditi umetnički direktor Festivala Rastko Ćirić, biće na Fakultetu primenjenih umetnosti na Kosančićevom vencu.

Osim dva glavna, Festival će ove godine imati i četiri specijalna programa - program Akademije iz Lucerna, Slovenački studentski animirani filmovi, Beogradske škole animacije i Transanimacije.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.