Evo ko je bio prvi izbor za Nea u Matriksu: Iznenadićete se

Izvor: B92, 20.Feb.2024, 08:57

Evo ko je bio prvi izbor za Nea u "Matriksu": Iznenadićete se

Film "Matriks" jedan je od najpopularnijih naučnofantastičnih filmova svih vremena, u kom glavnu ulogu tumači Kijanu Rivs. Međutim, Rivs zapravo nije bio prvi izbor za ulogu Nea, koja ga je proslavila.

Popularna franšiza s vremenom je postajala sve složenija, izgrađujući celu istoriju pada čovečanstva i načina kako bi veštačka inteligencija mogla da iskoristiti ljudsku rasu simulirajući stvarnost, a franšiza je takođe analizirana zbog komentara o rodnom identitetu, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << konzumerizmu i kapitalizmu.

Ipak, uloga je trebalo da pripadne Bredu Pitu. On je tokom devedesetih godina često birao zanimljive uloge. Čak je znao i da riskira pa je svoju prvu nominaciju za Oskara za najboljeg sporednog glumcu zaradio u filmu "12 majmuna", koji je objavljen 1995. godine.

Iako je Pit u to vreme često riskirao sa izborom uloga, ipak je odbio da glumi u "Matriksu" te je uloga pripala Rivsu.

Međutim, to nije negativno uticalo na njegovu karijeru jer se pojavio u još jednom klasiku iste godine, a to je film "Fight Club" Dejvida Finčera.

Pit se jednom našalio da "Matriks" nije jedino kinematografsko remek-delo u kojem mu je ponuđena prilika da glumi. Zanimljivo je i to da je i Vil Smit bio razmatran za ulogu Nea, budući da je već ostvario veliki uspeh u naučnofantastičnim filmovima, a to su "Men in Black" i "Independence Day".

Međutim, Smit je smatrao da bi samo upropastio tu ulogu i zbog toga nije želeo da glumi u popularnom filmu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.