Izvor: SEEcult.org, 05.Jun.2019, 03:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Everson u DKSG-u, posle MSUV-a

Američki avangardni filmski umetnik Kevin Džerom Everson (Kevin Jerome) privukao je veliku pažnju autorskim vođenjem kroz izložbu “Apstraktni ideal” u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine (MSUV) u Novom Sadu, a 5. juna gostovaće i u Akademskom filmskom centru Doma kulture Studentski grad u Beogradu, gde će govoriti o temama koje ga inspirišu i tehnikama koje koristi, uz prikaz delova svog opusa posvećenog istraživanju društvenih i kulturnih uslova u kojima žive američki građani afričkog porekla u 21. veku.

Nastavak na SEEcult.org...






Povezane vesti

SANU će se baviti srpskim pitanjem od 19. do 21.veka

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Jun.2019

Godišnja skupština Ogranka Srpske akademije nauka i umetnosti u Novom Sadu, održana je danas u zgradi Platoneuma. Prisutne članove SANU, kao i goste Godišnje skupštine pozdravio je predsednik Skupštine Grada Novog Sada Zdravko Jelušić, poručivši da posledica toga što je u Novom Sadu Ogranak...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEcult.org. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEcult.org. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.