Etno džez na 20. Belefu

Izvor: B92, 21.Jul.2011, 17:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Etno džez na 20. Belefu

U Muzičkom paviljonu na Kalemegdanu u okviru muzičkog programa 20. Beogradskog letnjeg festivala koji se održava pod sloganom "Audio vizuelni 21. vek - AV 21", sutra uveče nastupiće Dragoljub Firulović, vokal i Bojan Čukić, klavir sa programom etno džeza.

Svi koncerti u okviru muzičkog dela programa Belefa "Ton Music 21" osmišljeni su kao odgovor na temu festivala "Audio vizuelni 21. vek - AV 21" - kako izgleda muzika 21. veka. Izvodjači klasične muzike >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izvode svoju muziku na maštovit način, kretivno spajaju sa pop, džez i rok muzikom, sviraju na otvorenom prostoru kao i muzičke grupe čije koncerte prati posebno pripremljen vizuelni deo, što podrazumeva njihov potpuno novi, do sada nevidjen nastup.

Do 7. avgusta kada se zatvara ovogodišnji jubilarni Belef, u muzičkom programu "Ton music 21" koncerte će održati 23. jula LP Duo, pijanisti Sonja Lončar i Andrija Pavlović i Jelena Mihajlović, violončelo, 2. avgusta makedonski muzičar Kiril Džajkovski.

U subotu, 30. jula nastupiće grupa iz Hrvatske Bambi Molesters, 6. avgusta Tav Falko, a na zatvaranju poznata slovenačka grupa Laibach.

Karte za sve koncerte su 600 dinara a publika Belefa, dobrovoljni davaoci krvi u transfuziološkom autobusu na Trgu Republike, koji učestvuju u akciji Belefa i Instituta za transfuziju krvi, od sutra do 28. jula dobijaće simbolični poklon, ulaznice za koncert LP Dua i scenski 3D spektakl "Versus".

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Otkazan koncert Ljubinka Lazića na Belefu, LP duo u KCB-u

Izvor: Blic, 22.Jul.2011, 15:30

Koncert "Klasika u obradi" benda Ljubinka Lazića najavljen za sutra uveče u Muzičkom paviljonu na Kalemegdanu u okviru 20.Beogradskog letnjeg festivala, otkazan je, saopštio je Belef...Saopšteno je takodje da je zbog lošeg vremena došlo do izmene scene tako da će pijanistički duo "LP Duo" Sonja...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.