Izvor: Glas javnosti, Beta, 28.Avg.2009, 09:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Eseji Mirka Tepavca

BEOGRAD - Knjiga „Države, državnici i stradalnici“ Mirka Tepavca, sastavljena od eseja objavljivanih od 1991. do 2008. godine u listu „Republika“, predstavljena je juče u knjižari „Glasnik“.

„Tepavac je jako dobar politički prognozer. Desetinama godina ranije predviđao je stvari koje su se potom dogodile“, rekao je na promociji urednik u „Službenom glasniku“ Ilija Vujačić, koji je zajedno s nedavno preminulim novinarem „Republike“ Dragošem Ivanovićem >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << priredio zbirku.

Autor poseduje veliku sposobnost prognostike i političke i teorijske analize događaja, naveo je Vujačić i naglasio njegovu sposobnost ulaženja „u dubinske uzroke pojava koje su se desile na ovim prostorima“.

Prema navodima samog autora, 70 članaka sabranih u knjizi svojevrsna su hronologija naših previranja, nadanja i stradanja.

„Pregledajući tekstove objavljene u ovoj knjizi neprestano mi se ponavljao utisak da je uvek bilo boljih i racionalnijih rešenja od onih koje smo odabrali“, rekao je Tepavac.

Autor knjige smatra da su tokom poslednjih 20 godina vizije državnika bile kratkovide, kao i da je srpska javnost bila zaluđivana nacionalizmom, sklonija da poveruje u lepe laži nego u neprijatne istine.  

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.