Enrike Iglesijas u Areni

Izvor: B92, 23.Maj.2009, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Enrike Iglesijas u Areni

Španski pop pevač Enrike Iglesijas (Enrique Iglesias) nastupiće prvi put u Srbiji 22. maja (21.00) u Beogradskoj areni, što bi trebalo biti njegov poslednji nastup u Evropi u naredne dve godine.

Enrike Iglesijas, rođen 1975. godine je španski kantautor, model, pisac i najmlađe dete čuvenog španskog pevača Hulija Iglesijasa i filipinske novinarke Izabel Prejsler.

Njegov prvi album "Enrique", objavljen 1995. godine, prodat u više od milion kopija za samo mesec >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dana, a do danas je prodato više od sedam miliona primeraka ovog albuma.

Posle albuma "Vivir"(1997.) kreće na prvu solo turneju, koja je bila rasprodata u šesnaest zemalja. Na španskom je objavio još i album "Cosas del Amor" (1998.), da bi "Enrique" iz 2000. godine označio Iglesijasov prelazak na engleski jezik. Pesma "Bailamos", sa saundtreka filma "Divlji divlji zapad" dospela je na prvo mesto američkih top lista, a ploča "Enrique" prodata je u preko 23 miliona primeraka širom sveta.

Usledio je "Escape" (2001.), sa kojeg su skinuti singlovi "Hero", "Escape" i "Don't Turn Off the Lights", koji su svi bili na vrhu američkih, britanskih i mnogih drugih top lista.

2002. Iglesijas je objavio četvrti album na španskom "Quizs", koji je debitovao na dvanaestom mestu Bilbordove top liste, što je najviše mesto koje je dostigao album objavljen na španskom jezikom.

Sedmi album, simbolično nazvan "7" objavljen je 2003. Prvi singl sa ovog albuma je pesma "Addicted", a ubzo zatim je usledio duet sa Kelis "Not In Love".

Iste godine je glumio u filmu Roberta Rodrigeza "Bilo jednom u Meksiku" pored Antonija Banderasa, Selme Hajek i Džonija Depa.

Između sedmog i osmog albuma Iglesijas je objavio singlove "Ring My Bells" , "Somebody's Me" i "Do You Know? (ThePing Pong Song)" i održao je turneju "For the Fans".

Na leto 2007. Enrike Iglesijas je objavio album "Insomniac", koji je dobio naziv jer je sniman pretežno noću. Sa albuma se izdvojila pesma "Push" koja se našla i na saundtreku filma "Step Up 2 the Streets". Iste godine se ponovo oprobao u glumi u serijama "Dva i po čoveka" i "Kako sam upoznao vašu majku".

Pesma "Can You Hear Me" je bila zvanična pesma Evropskog prvenstva u fudbalu 2008. koju je i izveo na finalu u Beču.

U martu 2008. Enrike Iglesijas je objavio svoje najveće hitove na španskom jeziku "Enrique Iglesias: 95/08 Exitos", a zatim je usledilo i izdanje na engleskom jeziku "Enrique Iglesias: Greatest Hits" gde su se našle i dve nove pesme.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kiša konfeta i vrisak devojaka za Iglesijasa u Beogradu

Izvor: NaDlanu.com, 23.Maj.2009

BEOGRAD, 24. maja 2009. (Beta) - Latino pop pevač Enrike Iglesijas (Enrique Iglesias) nastupio je u petak uveče u Beogradskoj areni, gde je izveo svoje najveće hitove na španskom i engleskom jeziku, i uspeo da izazove histeriju devojaka, koje su činile većinu od oko 8.000 posetilaca. ..

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.