Egzorcista se vraća posle 50 godina VIDEO

Izvor: B92, 28.Jul.2023, 18:44

"Egzorcista" se vraća posle 50 godina VIDEO

Ako ste se zasitili Barbenhajmer manije, bićete srećni kada saznate da u bioskope dolazi novi horor film. 50 godina nakon originalnog "Egzorciste", franšiza je objavila trejler za prvi od tri dela ributa.

"Kada je Egzorcista, temeljen na bestseleru Vilijama Petera Bletija, objavljen, zauvek je promenio kulturu", objašnjava Universal Pictures.

Film je tada oborio rekorde na blagajnama i zaradio neverovatnih 10 nominacija za Oskara, što ga čini prvim horor filmom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ikada nominovanim za najbolji film. Stoga ne čudi da reditelj Dejvid Gordon Grin i scenarista Piter Setler žele da ožive stari horor film u 21. veku.

Novi film naslova "The Exorcist: Believer" biće nastavak zloglasnog filma iz 1973. koji govori o 12-godišnjoj devojčici koju je zaposeo misteriozni demonski entitet, zbog čega njena majka mora da potraži pomoć dvojice sveštenika kako bi je spasli.

"Pre tačno 50 godina u jesen, najstrašniji horor film u istoriji pojavio se na ekranima, šokirajući publiku širom sveta. U petak 13. oktobra počinje novo poglavlje", najavljuje Universal Pictures.

"The Exorcist: Believer" prati živote dvoje roditelja koji očajnički traže pomoć kada njihove kćeri pokažu znakove opsednutosti demonima.

"Od smrti njegove trudne supruge u zemljotresu na Haitiju pre 12 godina, Viktor Filding (Lesli Odom, Jr.) sam odgaja njihovu kćerku Andželu (Lidija Džut). Ali kada Andžela i njena prijateljica Ketrin (Olivia Markum) nestanu u šumi i tri dana kasnije se vrate bez sećanja na ono što im se dogodilo, pokreću se događaji koji će naterati Viktora da se suoči s najnižim stepenom zla i, u svom užasu i očaju, potraži jedinu živu osobu koja je već svedočila nečemu sličnom: Kristin Meknil", stoji u sinopsisu.

A stvari postaju još uzbudljivije jer će, prvi put nakon filma iz 1973, dobitnica Oskara Elen Burstin ponoviti svoju kultnu ulogu Kristine Meknil.

Gledaoci koji su bacili oko na novi trejler kažu da im novi "Egzorcista" deluje zastrašujuće.

"Već od muzike se ježim", "Bio sam prestravljen i sinoć nisam mogao da zaspim", komentarisali su neki na Tviteru.

"The Exorcist: Believer" trebalo bi da stigne u bioskope uoči Noći veštica 13. oktobra 2023.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.