EXIT i NIS zajedno u borbi za životnu sredinu

Izvor: Kontra magazin, 26.Jun.2012, 12:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EXIT i NIS zajedno u borbi za životnu sredinu

Sledeći put kada kupite svoj omiljeni gazirani sok u limenci, dobro razmislite pre nego što ga bacite u obližnju kantu za smeće... Baš ta limenka može vas odvesti na Exit! Exit festival u saradnji sa Naftnom industrijom Srbije pokreće kampanju „Yes, We Can Press“ čiji cilj je podizanje ekološke svesti o neophodnosti recikliranja limenki i PET ambalaže i reupotrebi materijala koje koristimo u svakodnevnom životu. U četvrtak, 5.jula od 12 do 20h na Trgu slobode u Novom Sadu EXIT i NIS organizuju veliku akciju sakupljanja i presovanja limenki. Neposredno pored promotivnog pulta za Exit festival potražite automatsku presu za limenke. Sve one koji donesu konzerve očekuje nalepnica sa natpisom kampanje, oni koji donesu 50 konzervi dobiće poklone koje je pripremio NIS, a prvih desetoro koji donesu sto konzervi osvojiće četvorodnevnu ulaznicu za Exit festival! Sve donesene limenke biće presovane u fotelje koje će nakon toga poslužiti kao savršeno mesto za odmor na NIS Reggae bini! Positive Vibrations Reggae Stage powered by NIS ove godine promovisaće svest o važnosti reciklaže PET ambalaže i limenki putem neuobičajenog ekološkog ambijenta. Omiljeno sastajalište publike Exit festivala biće sačinjeno od fotelja i sedećih elemenata koje su napravili građani Novog Sada tokom akcije za sakupljanje limenki, fotelja od PET ambalaže i eko bašte. Uz pomoć studenata arhitekture sa Univerziteta u Novom Sadu posetioci NIS Reggae bine će, tokom trajanja festivala 12-15. jula, svakodnevno na Exitu ostavljati ekološke poruke sačinjene od plastičnih čaša i žice, čiji cilj je takođe podizanje svesti o reupotrebi materijala. Održivi razvoj i briga o zdravlju ljudi i zaštiti životne sredine strateško su opredeljenje NIS-a. U isto vreme, NIS investira u povećanje energetske efikasnosti, kao i u razvoj i primenu obnovljivih i alternativnih izvora energije, uklapajući se tako u globalnu tendenciju ka očuvanju životne energije i održivog razvoja. Exit festival tradicionalno poklanja veliku pažnju pitanjima zaštite životne sredine. Kao odgovor na jednu od najvažnijih tema modernog društva, ekologiju, Exit je pokrenuo Zelenu gerilu, osnovanu sa idejom da se utiče na javno mnjenje i svest građana, kao i na direktno rešavanje određenih problema kao što je visoka javna potrošnja. Počnite da skupljate konzerve na vreme. YES, WE CAN PRESS i vidimo se u julu na Exitu! Positive Vibrations Reggae Stage powered by NIS I ove godine Positive Vibration Reggae stage powered by NIS predstavlja najopušteniji deo festivala, sa dobrim vibracijama kao nečim što se podrazumeva. Jamajka u Novi Sad stiže kroz bendove, saund sisteme, sa trskom i raznobojnim svetiljkama, eteričnim mirisima i brojnim dredlokersima. Svakodnevno od 19h, pa sve do jutra, pozivamo sve posetioce Exit festivala da dobre vibracije i ekološku poruku razmene sa istomišljenicima, uz jamajčanske zvuke izvođača poput Wenti Wadada, Tony Anthony, Mac Floss, River Jordon, Mathew Raddics i mnogih, mnogih drugih.

Nastavak na Kontra magazin...






Povezane vesti

Exit promo party u Domu omladine

Izvor: BanjalukaLive.com, 26.Jun.2012

Exit festival i Exit PR Team Banjaluka, vjernim posjetiocima Exit festivala ali i svim Banjalučanima, poklanjaju sjajnu žurku za 'zagrijavanje' pred ovogodišnji Exit festival, koja će se desiti u četvrtak 28.juna 2012. u Domu omladine u Banjaluci. Riječ je o predstavljanju izvodjača iz Banjaluke,...

Nastavak na BanjalukaLive.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kontra magazin. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kontra magazin. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.