Džordž R.R. Martin je OKRUTAN kao i uvek! Evo kada možete da očekujete novu knjigu!

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Feb.2018, 23:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džordž R.R. Martin je OKRUTAN kao i uvek! Evo kada možete da očekujete novu knjigu!

A taman smo se ponadali.

Poslednja objavljena knjiga serijala "Pesma leda i vatre" (Igra prestola) pod nazivom "Ples sa zmajevima" objavljena je još davne 2011. godine.

Svake godine od tada fanovi se nadaju da će pisac Džordž R.R. Martin da se smiluje i konačno objavi šesti deo ciklusa "Vetrovi zime", ali dok je serija "Igra prestola" odavno prešišala radnju iz knjiga, Martin i dalje izgleda ima umetničku blokadu.

Do you have a favorite city in the >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Game of Thrones universe? #gameofthronespost #gameofthrones #hbo

A post shared by Game of Thrones (@gameofthronespost) on Feb 12, 2018 at 6:26am PST

Bio je nagovestio da će šesti deo izaći u knjižare ove godine, ali trebalo je da znamo bolje nego da verujemo čoveku koji je ubio pola Vesterosa.

Na osnovu odgovora na pitanja fanova na njegovom sajtu, jedno je postalo sigurno - ne očekujte "Vetrove zime" ove godine - 2019. možda...

Ono što Martinu trenutno preokupira vreme i pažnju je enciklopedija "Vatra i krv" u dva toma, a prvi će verovatno biti objavljen do kraja ovde godine. Onda bi trebalo sledeće da objavi šesti deo knjige, pa drugi tom enciklopedije. Ili je barem tako najavio ovaj put..

It’s a brand new year, and we’re proud to announce next years official calendar. 2019’s calendar will feature the stunning work of John Jude Palencar, who will bring his uniquely haunting visions of the SoI&F world eleven months from now. https://t.co/WpdZ8nhWT9. pic.twitter.com/oVoKbLm3GY

— George RR Martin (@GRRMspeaking) January 23, 2018

Ipak, jeste nas upozorio da se ne oslanjamo na njegovu reč...

- Misliš da moja izjava ikome znači? Ah, ti slatko dete leta, moje godine iskustva dokazuju upravo suprotno. Ali u redu, pokušaću. Knjiga "Vetrovi zime" NIJE gotova, ali jesam napravio značajan napredak. Opet, ne onoliki koliki sam se nadao da ću napraviti pre godinu dana. Tada sam mislio da ću do sada biti gotov. Mislim da će knjiga izaći tokom ove godine. Ali opet, to sam rekao i prošle godine u ovo vreme - rekao je Martin 2017. godine kao odgovor na pitanje kada će nova knjiga.

Let it be known.

Send a letter to the moon of your life this Valentine’s Day with new @GameofThrones cards from the @HBO shop: https://t.co/AvdMf4SS70 pic.twitter.com/0DYIDmlfOx

— Game Of Thrones (@GameOfThrones) January 26, 2018

U svakom slučaju, čekanje da Martin nešto napiše je duže od bilo koje zime u Vesterosu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.