Džez maraton u Svilari

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Nov.2019, 08:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džez maraton u Svilari

Džez maraton biće organizovan danas, u kulturnoj stanici Svilara sa početkom u 19 časova.

Džez maraton predstavlja nesvakidašnji koncert, susret sedam mladih, neafirmisanih bendova iz sedam bivših, sadašnjih i budućih Evropskih prestonica kulture, što je u isto vreme i spoj različitih evropskih kultura, jezika, nacija, mlade energije, talenta i džeza.

Novi Sad i Temišvar, gradovi koji će 2021. godine zajedno biti Evropske prestonice kulture, predstaviće >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sastavi Oktatonik i JazzyBIT. Iz Maribora, koji je titulu nosio 2012. godine, stiže ženski duo FreeKIND. Čućemo još i Quartet 4tet iz Matere, italijanskog grada koji je ove godine poneo titulu, Adam Jarzmik Quintet iz Vroclava, Evropske prestonice kulture 2017, zatim Free Funk Society iz Kaunasa koji će titulu poneti 2022. godine i ansambl The Nemeth Kyra Smallchestra koji stiže iz mađarskog Vesprema, Evropske prestonice kulture 2023. godine.

Džez maraton, deo je uvodnog programa Novosadskog džez festivala 2019, kao i programskog luka „Druga Evropa“ koji do 15. decembra predstavlja drugačiju, skrivenu, manjinsku, hrabru i izazivačku kulturu i umetnost novosadske scene. Džez maraton realizuju Srpsko narodno pozorište, Kulturni centar Novog Sada i „Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture“. Program se održava u saradnji Evropskih prestonica kulture u okviru projekta iz Aplikacione knjige „Bratski džez orkestri Evrope“.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.