Džamal Vulard kao Notorius B.I.G

Izvor: B92, 06.Mar.2008, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džamal Vulard kao Notorius B.I.G

Lik čuvenog repera poznatog kao "Notorius. B.I.G" u novom filmu kompanije „Fox Searchlight" tumačiće reper iz Bruklina Džamal Vulard.

Nakon skoro godinu dana traganja za idealnom osobom koja bi tumačila ubijenog repera u biografskom filmu „Notorious", kompanija „Fox Searclight" izabrala je Džamala Vularda.

Džamal Volard je mladost, kao i Kristofer Volas, proveo kao diler droge, nakon čega se posveti rep muzici. Volard iza sebe ima nekoliko rep >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << albuma, a svoju slavu zaradio je kada se nakon napada na njega, i ranjavanja, odmah potom pojavio u emisiji radio stanice „Hot 97" koju vodi poznati radijski Dj "Funkmaster Flex".

Film prati život ubijenog repera Kristofera Volasa (Notorius B.I.G) od njegovih početaka kao dilera kreka u Bruklinu do trenutka kada je ubijen i pokušava da preispita njegov život, muziku i uticaj koji je on imao na modernu kulturu.

Glumica Anđela Baset tumačiće njegovu majku Voletu Valas, Derek Luk će u filmu igrati Šona Kombsa, dok će najvećeg Volasovog suparnika Tupaka Šakura tumačiti Entoni Meki.

Scenario za film napisao je Čeo Hodari, dok će režija ostvarenja „Notorious" biti poverena Džordžu Tilmanu.

Kristofer Volas smatra je jednom od klučnih figura u modernoj rep muzici a njegov posthumno objavljen album „Life After Death" smatra se jednom od najznačajnijih izdanja rep muzike.

Početak snimanja zakazan je 24. mart 2008. godine, dok se premijera filma "Notorious" očekuje u januaru 2009. godine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.