Dž.R.R. Martin: Ovo su novi junaci Igre prestola

Izvor: Art-anima.com, 28.Jul.2014, 08:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dž.R.R. Martin: Ovo su novi junaci ''Igre prestola''

Kako javlja B92.net, pisac Džordž R.R. Martin otkrio je 25. jula na "Comic Con" konvenciji u San Dijegu imena novih glumačkih zvezda koje će igrati u predstojećoj, petoj sezoni serije "Igra prestola", zasnovanoj na njegovom književnom serijalu "Pesma leda i vatre".
 
Gosti specijalne panel diskusije tokom drugog dana "Comic Con"-a bili su glumci i glumice serije "Igra prestola", predvođeni piscem Džordžom R.R. Martinom i producentima serije Dejvidom Beniofom i D. B. Vajsom.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Art-anima.com << />  
O snimanju pete sezone kao i o iskustvima sa snimanja ranijih sezona oni su govorili pred više hiljada posetilaca, od kojih su mnogi prethodnu noć proveli čekajući ispred vrata dvorane ne bi li zauzeli mesta u prvom redovima, prenosi Gardijan.
 
Martin je iskoristio priliku da otkrije imena novih glumaca koji će u predstojećoj, petoj sezoni, glumiti neke od junaka serije "Igra prestola".
 
Aleksander Sidig i Tobi Sebastijan tako će igrati Dorana i Tristana Martela, ulogu Mirsele Barateon dobila je Nel Tajger Fri, Deobija Oparej je Areo Hotah, dok je Enco Klijenti dobio zadatak da tumači Jezana.
 
Džesika Henvik, Rosabel Laurenti Selers i Kiša Kastl-Hjuz su Nimerija, Tijena odnosno Obara Peščana, a Džonatan Prajs tumačiće Vrhovnog vrapca.
 
"Ovu sezonu ćemo da snimamo u Hrvatskoj i Španiji. Ranije smo snimali u Malti i Maroku", kazao je D.B. Vajs. "Dešavalo se da izgubimo neke lokacije. Ovoga puta smo izgubili jednu lokaciju, jer njen vlasnik nije želeo da se tu snima 'pornografska serija'".
 
Na čuveno pitanje da li se brinu oko toga hoće li njihov junak biti ubijen u sledećoj sezoni, Mejsi Vilijams je otkrila svoju taktiku.
 
"Neki od nas znaju šta se dešava sa njihovim junacima u knjizi, ali Dejvid i Den su poznati po tome da vole da ubijaju junake, pa sam vremenom naučila kako da se ulizujem njima, a i Džordžu", kazala je ona kroz smeh.
 
R.R. Martin je na to samo dodao: "Ključna stvar u tome je da nikada ne tražite povišicu!"
 
S obzirom na to da je tvorac ovog, sve popularnijeg univerzuma, Martin je upitan da li se nekada poistovećuje sa božanstvima, na primer bogom smrti, imajući na umu način na koji ubija svoje junake.
 
"Moja reputacija i to ubijanje su preuveličani", odvratio je on. "Dejvi i Den su mnogo krvoločniji od mene, tako da mogu da zauzmem recimo tek drugo mesto na toj lestvici ubica, među prisutnima na ovom panelu. Religija je važan deo sveta i o njoj treba da govorimo, ali ne bih davao prednost nekom božanstvu. Ne bih izabrao nijednog boga posebno."
 

Nastavak na Art-anima.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Art-anima.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Art-anima.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.