Dvojnici koji ne liče: Upozorenje: Ovo nije Džordž Kluni

Izvor: B92, 24.Jan.2016, 16:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dvojnici koji ne liče: "Upozorenje: Ovo nije Džordž Kluni"

Ako ćemo da budemo iskreni i nisu baš toliko slični.

Kompanija koja proizvodi "nespreso" koji reklamira holivudski glumac Džordž Kluni, tužila je izraelsku kompaniju koja proizvodi "espreso", jer je ukrala ideju.

Izraelci su angažovali Klunijevog dvojnika da šmekerski prošeta ulicom i sazna da za toplu šoljicu prelepog napitka nije neophodno da kupi aparat, a na samoj reklami napisali su: "Upozorenje: Ovo nije Džordž Kluni".

Slična situacija se >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dogodila i sa video-igrom ”The Last of Us” koja je objavljena 14. juna 2013. godine. Naime, glumica Elen Pejdž je u više navrata izrazila svoje nezadovoljstvo, jer su kreatori video-igre iskoristili njen lik bez dozvole prilikom dizajniranja devojčice Eli.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.