„Dusha Connection jazz trio u SKC-u

Izvor: Studio B, 07.Feb.2015, 20:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Dusha Connection jazz trio" u SKC-u

U organizaciji Austrijskog kulturnog foruma domaćoj publici predstavio se „Dusha Connection jazz trio" iz Beča.

Povezujući balkanske melodije i džez improvizacije , tri muzičara  najavili su koncertom u SKC i  svoj novi album pod naslovom Alema.

Iako nastupaju zajedno više od godinu dana, tri virtuoza na svojim instrumentima još uvek su u potrazi za novim  načinima muziciranja kojim bi povezali laki džez, zvonke, lepršave improvizacije sa muzikom sa Balkana >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << , punom ritma, ukrasa i energije.Esad Halilović bubnjar, kompozitor i osnivač ovog benda kaže:"Nije u pitanju nostalgija, već deo mog identiteta, i iako sam posvećen džezu, pokušavam da se prisetim i te emocije koja se probudi  kad neko zasvira „Na Bembašu" i slične stare sevdalinke".

Trio koji čine i kontrabasista Aleksandar Vikard  kao i pijanista Simon Oberlajtner, izbegli su naziv soul.Kažu da reč „duša", koaj je takodje  sa Balkana,bolje ukazuje na njihove pravu težnju ka dobrom zvuku i dobroj atmosferi.Odgajan u tradiciji klasične muzike Beča, Oberlajtner se otisnuo putem  svog velikog uzora, legende Oskara Pitersona:

„Nastojimo da izmešamo elemente džeza i balkanske muzike sa kojom nisam imao prethodnog iskustva,a koju smatram divljom i punom jakih ritmova.Mogu da kažem da su  koncerti sa ovako sjajnim muzičarima za mene pravo zadovoljstvo."

„Dusha connection  jazz trio"novi album Alema predstaviće u martu ove godine posle čega je planirana  velika  regionalna  turneja .

 

 

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.