Dubravka Ugrešić predstavila izložbu u Beogradu

Izvor: Beta, 07.Sep.2010, 16:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dubravka Ugrešić predstavila izložbu u Beogradu

BEOGRAD, 7. septembra 2010. (Beta) - Književnica Dubravka Ugrešić rekla je u utorak, povodom svoje izložbe "Početnica za nepismene" u Galeriji Grafičkog kolektiva u Beogradu, da su radovi na toj postavci inspirisani raspadom nekadašnje Jugoslavije, ali i digitalnom erom.

"Radovi na izložbi korepsondiraju s mojim esejom 'Početnica' iz 1991. godine, kada se raspadala Jugoslavija i kada je započeo rat, kao i mojim novim esejom 'Karaoke kultura' koji se bavi novom, digitalnom erom", rekla je Ugrešićka na konferenciji za novinare u Narodnoj biblioteci Srbije.

Na izložbi u Galeriji Grafičkog kolektiva, koja traje od 6. do 18. septembra, predstavljene su ilustracije i kolaži inspirisani Ugrešićkinim bavljenjem bukvarom kao značajnom kulturnom matricom.

Nastavak na Beta...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.