Drugo izdanje knjige Sve je to ljubav u knjižarama

Izvor: Blic, 04.Maj.2012, 01:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drugo izdanje knjige "Sve je to ljubav" u knjižarama

Knjiga "Sve je to ljubav", književnice Natalije Dević nedavno je doživela svoje drugo izdanje. Natalija Dević

Devićeva se, kao i u svojoj prvoj knjizi „Igre zavođenja", na originalan i zabavan način bavi večitim pitanjem muško-ženskih odnosa.

"Sve je to ljubav" je leksikon fraza koji na duhovit način ženama otkriva istinu iza uobičajenih rečenica koje im upućuju muškarci. U leksikonu je navedeno 100 muških laži, uz detaljno objašnjene razloga >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << zbog kojih ih pripadnici jačeg pola izgovaraju.

Prema rečima autorke, knjiga služi ženi da nauči kada muškarac govori neistinu i koje su to laži koje ne vode ničemu, ali i da shvati kada treba da prestane sa zanovetanjem i "pusti svog muškarca da izađe malo s drugovima, te kad je dragog gurnula u emotivni zatvor pa on samo što nije pobegao pritisnut posesivnošću..."

Knjiga je interaktivna, jer je autorka na kraju knjige ostavila i svoju imejl adresu na koju čitaoci, a naročito čitateljke, mogu da joj postave dodatna pitanja i pričaju o svojim iskustvima.

Knjiga "Sve je to ljubav"

"Evo danas mi je stiglo pismo žene koja je na moru doživela romasu sa

veoma privlačnim muškarcem, i tek kad su stigli kući on joj je saopštio da je oženjen. Napisala je: 'Pročitala sam vašu knjigu i žao mi je što to nisam učinila pre, jer mi se ovakva glupost ne bi desila. Lepo ste opisali sve rečenice koje je izgovarao, i da sam znala videla bih sve signale!' Ali, to je samo jedan od primera. Ima i dobrih, kao kad mi je pisala žena koja je posle čitanja dazumela da joj se muž udaljava jer je bila preterano posesivna i zahtevna. Zato sam na

kraju knjige i objavila svoj mail, da bismo moji čitaoci i ja razmenili mišljenja i iskustva", ispričala je Natalija Dević.

Autorka kaže da joj nije bila namera da muškarce osuđuje i dodaje da su i njihove reakcije na knjigu odlične.

"Simpatične su reakcije muškaraca kad uzmu moju knjigu u ruke. Obično

krenu da čitaju naslove, komentarišući: 'Ovo sam koristio. I ovo sam koristio!

Hm, čekaj da vidim šta nisam...'. A ima mnogo i onih koji kažu: 'Ja ne lažem

nikad!' Zbog njih, prvi naslov u knjizi je: 'Nikada te ne bih slagao!' Ali, da

se ne shvatimo pogrešno, ne tvrdim ja da svi muškarci neminovno zaobilaze

istinu. Samo je veoma spretno prilagođavaju, kao uostalom i žene. Zato je knjiga

namenjena svima koji žele da razumeju šta je vrednije: pokušaji flertovanja s

istinom, radi malo tajnog zadovoljstva u kojima će, pre ili kasnije, biti otkriveni,

ili lojalnost sreći koja vas je zadesila da vas neko voli, i kad to zaslužujete, a i

onda kad baš ne", objasnila je autorka koja je za potrebe knjige koristila i lično iskustvo i literaturu iz savremene psihologije.

Devićeva smatra da je teško uvek govoriti istinu i da se male laži mogu oprostiti jer kao što i sam naslov govori - sve je to ljubav.

"Pored svega što sam čula i napisala u knjizi, sigurna sam da bi potpuna istina teško mogla uvek da prođe. U takvom vremenu živimo. Zato, valjda, male laži i

postoje. Ali, u jedno sam sigurna: dogod su muškarcu namere poštene, ni male

laži nisu loše. Najbolji među njima znaju kako se to radi. Zato i koriste one

slatke reči zahvaljujući kojima se žena pored svog čoveka oseća lepše i bolje. A

samo slatke laži ne bole", zaključila je književnica.

Knjigu je izdala kuća "Laguna", a zbog izuzetne čitanosti, uskoro bi u prodaji moglo da se nađe i treće izdanje.

Povezane vesti: Bolje je imati manje prijateljica “Boldrik” piše knjige o istoriji za decu Promocija knjige "Duge noći i crne zastave" Potomci Tolkina i Dikensa sarađuju na knjizi Pisac Ginter Gras u bolnici zbog srčanih problema

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.