Drugi roman Dunje Radosavljević

Izvor: S media, 23.Sep.2009, 12:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drugi roman Dunje Radosavljević

Izdavačka kuća "Stubovi kulture" objavila je drugi roman Dunje Radosavljević "Paprat" pošto je prošle godine štampala njen debitantski "Život posle Amerike".

Autorka (36) i njen izdavač su odbarali pravo mesto beogradski Studentski kulturni centar da bi publici predstavili ovaj kratak roman za koji je njegov urednik Ivan Radosavljević rekao da bi se mogao nazvati i "Život pre Dubija" jer se neposredno nadovezuje na njen prvenac "Život posle Amerike". Radosavljevićeva >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << je u medjuvremenu našla novi dom u Dubaiju pošto nije mogla da se uklopi u okruženje iz koga je otišla za Ameriku i vratila se u nadi da će to moći.

Prema mišljenju urednika Radosavljevića "Paprat" je priča o životu izmedju stranstvovanja u kojoj sapisateljica "istražuje emocionalnost, ranjivost i intimu savremene žene u današnjem Beogradu i to radi sa snagom i zavodljivošću kakve bi poželeli mnogi iskusniji pisci.

Veoma eksplicitan rečnik koji koristi, autorka je objasnila besom koji oseća zbog odsustva otpora represiji u kojoj žive žene u našoj sredinia sa kojom se one neće i ne može da pomiri i zato se nigde nije ustalila.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.