Izvor: N1 televizija, 01.Nov.2018, 20:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dramski sindikat: Ostavka Savića jedino rešenje, rok utorak

Predstavnici Dramskog sindikata Narodnog pozorišta u Beogradu (SINGLU) danas su na sastanku sa predsednikom Upravnog odbora Narodnog pozorišta Aleksandrom Gatalicom rekli da je jedini mogući način da se reši sadašnja situacija da upravnik Dejan Savić podnese ostavku, i to najkasnije do 6. novembra.

Članovi sindikata izneli su stav da su nesavestan rad, brojni propusti u poslovanju Savića, urušavanje ugleda Narodnog pozorišta i Savićevi skandalozni i neistiniti istupi >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << u medijima proizveli ogromno nezadovoljstvo među članovima sindikata i ostalim zaposlenim u Narodnom pozorištu.

Ukoliko do 6. novembra do 22 sata Savić ne podnese ostavku i ako sindikatu do tada ne budu dostavljeni odgovori na sva pitanja postavljena u dopisu od 30. novembra, sindikat će preduzeti sve zakonom propisane mere, uključujući i štrajk, rečeno je Gatalici.

Nakon zahteva za ostavku Savića, članovi Predsedništva sindikata i njihovi pravni savetnici bili su primorani da napuste prostoriju, zbog toga što se jedna članica Umetničkog saveta necivilizovano ponašala, vikala i dozivala obezbeđenje, navodi se u saopštenju Dramskog sindikata Narodnog pozorišta.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.