Dramaturg Terens Maknali preminuo od koronavirusa

Izvor: B92, 25.Mar.2020, 12:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dramaturg Terens Maknali preminuo od koronavirusa

Vest je potvrdio njegov menadžer Met Polk.

Američki dramski pisac Terens Maknali, jedan od prvih uspešnih autora koji je progovorii o temi homoseksualnosti, umro je u 81. godini od komplikacija povezanih s koronavirusom, rekao je njegov agent.

"Potvrđujem tu tužnu vest, Terens Maknali je umro u bolnici u Sarasoti, na Floridi", rekao je Met Polk, njegov menadžer, prenosi Indeks.hr.

Terens Maknali, dramski pisac, nagrađen je četiri puta nagradom Toni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Bolovao je od raka pluća, od kojeg se izlečio, ali je uvek patio od hronične opstruktivne bolesti pluća, dodao je Polk.

Najpoznatija su mu dela Master Class - komad izveden u Parizu 1997. sa Fani Ardar u glavnoj ulozi - muzička komedija Poljubac žene pauka i Ragtime.

Bio je homoseksualac, što je otvoreno priznao, a pisao je o homofobiji i sidi, što su bile teme njegove drame Lips Together, Teeth Apart, koja je prvi put izvedena 1991. godine

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.