Drama o Arčibaldu Rajsu u Narodnom pozorištu

Izvor: Beta, 11.Feb.2014, 17:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drama o Arčibaldu Rajsu u Narodnom pozorištu

BEOGRAD, 11. februara 2014. (Beta) - Drama "Arčibald Rajs" u režiji i po tekstu Ljubivoja Tadića, biće premijerno izvedena na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u subotu, 15. februara u 20 sati, povodom 100. godišnjice Prvog svetskog rata i Dana državnosti Srbije.

Kako su u utorak najavili organizatori, prva pozorišna predstava posvećena švajcarcu Arčibaldu Rajsu biće izvedena kao deo programa "Evropljanin koji nas je najviše voleo".

U komadu glume: Ljubivoje Tadić, >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << Pavle Jerinić, Milan Caci Mihailović, Una Miljuš, Marija Vicković i Sonja Kovačević, scenografiju je uradio Boris Maksimović, a kostime Katarina Grčić.

Predstava je uradjena u produkciji Centra za strateške projekte Beograd u saradnji sa Narodnim pozorištem u Beogradu i pozorištem "Raša Plaović" iz Uba.

U pratećem programu, u subotu u 19 sati, u foajeu Narodnog pozorišta biće otvorena izložba eksponata iz Rajsove zaostavštine.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Narodno pozorište: Premijera predstave „Arčibald Rajs“ 15. februara

Izvor: NaDlanu.com, 12.Feb.2014, 13:04

Drama "Arčibald Rajs" u režiji i po tekstu Ljubivoja Tadića, biće premijerno izvedena na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u subotu, 15. februara u 20 sati, povodom 100. godišnjice Prvog svetskog rata i Dana državnosti Srbije...Kako su u utorak najavili organizatori, prva pozorišna predstava posvećena...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.