Dragojević nagrađen na Festivalu u Monterealu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Sep.2009, 15:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dragojević nagrađen na Festivalu u Monterealu

MONTREAL - Srđan Dragojević je za film "Sveti Georgije ubiva aždahu" dobio nagradu za "najbolji umetnički doprinos" na upravo završenom 33. Međunarodnom filmskom festivalu u Montrealu.

Na ovogodišnjem festivalu na tri glavna programa prikazana su tri filma iz Srbije, saopštio je Filmski centar Srbije. Na glavnom takmičarskom programu prikazan je film Srđana Dragojevića "Sveti Georgije ubija aždahu".

U svetskoj konkurenciji prvog filma prikazan je film Gorana Radovanovića "Hitna pomoć" , a na programu Fokus na svetski film prikazan je prvi igrani film Vladimira Paskaljevića "Đavolja varoš".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Filmu Sveti Georgije ubiva aždahu nagrada u Montrealu

Izvor: NaDlanu.com, 08.Sep.2009

BEOGRAD, 8. septembra 2009. (Beta) - Reditelj Srđan Dragojević dobio je nagradu za najbolji umetnički doprinos na upravo završenom 33. Međunarodnom filmskom festivalu u Montrealu, za film "Sveti Georgije ubiva aždahu", saopšteno je iz Filmskog centra Srbije. Na ovogodišnjem festivalu prikazana...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.