Don Kihot u  Centru Sava

Izvor: Glas javnosti, 30.Dec.2009, 10:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Don Kihot" u Centru "Sava"

BEOGRAD - Prva predstava Narodnog pozorišta i Centra "Sava" u 2010. godini biće dobrotvorna baletska predstava "Don Kihot" u izvođenju Narodnog pozorišta 4. januara za decu bez roditeljskog staranja, najavljeno je na konferenciji za novinare.

Predstava se organizuje u okviru akcije "Deca pomažu deci" koju je pokrenula Fondacija princeze Katarine u saradnji sa Baletom Narodnog pozorišta i Sava centrom.

Prema rečima direktorke Fondacije Biljane Latinović, svaka kupljena >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << karta omogućiće da jedno dete iz domova za nezbrinutu decu besplatno prisustvuje ovoj predstavi i oseti lepotu praznika.

Karte su u prodaji na blagajnama Centra "Sava" i Narodnog pozorišta po cenama od 300, 500 i 700 dinara.

Direktor Centra "Sava" Dragan Vučićević pozvao je sugrađane da dođu u što većem broju, da kupovinom karata pomognu ovu humanitarnu akciju kako bi deci iz domova lepše i radosnije počela godina.

"Sava centar se rado odaziva da učestvuje u ovakvim akcijama, sa našim partnerom Narodnim pozorištem nastavićemo saradnju, prvi program u 2010. godini biće baletska predstava u izvođenju ansambla i solista Baleta nacionalnog teatra", kazao je Vučićević.

Direktor Baleta Narodnog pozorišta Konstantin Kostjukov zahvalio je Fondaciji princeze Katarine što je odabrana njihova predstava.

U baletskoj postavci čuvenog ruskog igrača i koreografa Vladimira Vasiljeva kao solisti će nastupiti Bojana Žegarac, Jovica Begojev, Gleb Sumanov, Svetozar Adamović, Milan Rus, Tamara Ivanović, Denis Kasatkin, Jovica Mitrović, Milja Đurić, Ivana Kozomara i drugi.

Uz baletski ansambl nastupiće i orkestar Narodnog pozorišta, pod dirigentskom upravom Vesne Šouc.

Poznata baletska predstava "Don Kihot" u klasičnoj postavci Vladimira Vasiljeva koja se dugo igra na sceni Narodnog pozorišta i koja je već gostovala sa velikim uspehom u Centru "Sava" pre dve godine, biće izvedena 4. januara sa početkom u 17.30 sati.  

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.