Domaći film „Rekvijem za gospođu J.” na programu 67. Berlinala

Izvor: Blic, 27.Jan.2017, 18:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Domaći film „Rekvijem za gospođu J.” na programu 67. Berlinala

Direkcija zvaničnog programa Berlinala obavestila je da je "Rekvijem za gospođu J." film u režiji i prema scenariju Bojana Vuletića, sa Mirjanom Karanović u naslovnoj ulozi, uvršten u zvaničnu selekciju 67. Berlinskog filmskog festivala, u prateći program Panorama Special.

Ovo je drugi dugometražni igrani film Bojana Vuletića. Prethodni, "Praktični vodič kroz Beograd sa pevanjem i plakanjem", premijerno je prikazan 2011. na festivalu A kategorije u Karlovim Varima. "Rekvijem >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << za gospodju J." sufinansiran je sredstvima Filmskog centra Srbije, a dobio je i finansijsku podršku Fonda saveta Evrope – Eurimages. Domaći ko-producenti su i RTS i Filmski fond Vojvodine. Svetsku prodaju filma preuzeo je Soul Food Films.

67. Međunarodni filmski festival u Berlinu, jedan od tri najprestižnija svetska festivala A kategorije, biće održan od 9. do 18. februara 2017. godine. Film će imati četiti projekcije a ona svečana, premijerna, biće održana 13. februara u 19h u velikoj dvorani ZOO Palasta, na Kudamu. Posle svetske premijere na Berlinalu, film će imati domaću premijeru na predstojećem FEST-u.

Pored Mirjane Karanović, u filmu igraju i Jovana Gavrilović, Danica Nedeljković, Vučić Perović i Mira Banjac. Direktor fotografije je Jelena Stanković, montažer Vladimir Pavlovski, scenograf Zorana Petrov, kostimograf Lana Pavlović, dizajner zvuka Boris Trayanov. Producent filma je Nenad Dukić (SEE Film Pro).

Ko-producenti su Pavlina Jeleva (Geoploly film, Bugarska), Tomi Salkovski (Skopje Film Studio, Makedonija), Alexsander Rodnyansky (Rusija) i Alice Ormieres (Surprise Alley, Francuska). Izvršni producent je Miroslav Mogorović (Art & Popcorn). Film je sniman na lokacijama u Beogradu, Sofiji i Skoplju. Distribuciju ovog filma radi MCF MegaCom Film.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.