Dokumentarac o suđenju veka između Amber i Depa doneo je pet iznenađujućih otkrića

Izvor: B92, 24.Avg.2023, 08:13

Dokumentarac o "suđenju veka" između Amber i Depa doneo je pet iznenađujućih otkrića

Ovaj dokumentarac od nekoliko epizoda odnedavno je dostupan na Netfliksu

Prošle godine glavna tema u svetu šoubiznisa bilo je suđenje između glumaca i nekadašnjeg bračnog para Džonija Depa i Amber Herd. Suđenje je bilo medijski praćeno unutar same sudnice, pa je tako bilo pod lupom javnosti, pratili su ga "navijači" i fanovi širom sveta, a svako je imao svog "favorita”. Ovog meseca je na Netfliksu objavljena dokumentarna serija "Dep protiv Herd" (Depp v. Heard) >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u kojoj su prikazani najbitniji događaji sa ovog "suđenja veka".

Naime, Herdova je u leto 2022. izgubila parnicu za klevetu protiv bivšeg supruga. Povod za svađu bio je članak u Vašington postu u kojem je Amber govorila o navodnom nasilju u porodici čija je bila žrtva, a u kojem su mnogi kao nasilnika prepoznali Depa, iako nije imenovan. U dokumentarnoj seriji ne govore ni Dep ni Herd, ali je prikazano sve što se dešavalo u sudnici. Neki detalji iz serije su iznenađujući ili šokantni, a mi vam donosimo pet takvih. Megapinta Dok je Ben Rotenborn, advokat Amber Herd, ispitivao Depa o tome da li je pio alkohol kada je navodno razbio ormare u kući u kojoj je par živeo zajedno, on mu je rekao:

"Da li si popio megapintu vina?“ Ovaj nesvakidašnji termin za čašu je brzo postao mem jer je ovaj termin skovao upravo Dep tokom suđenja protiv novina The Sun.

Ko je vršio nuždu na krevetu?

Dep je na suđenju rekao da je pronašao gomilu fekalija nasred kreveta i da veruje da ih je ostavila upravo Amber.

Herdova je, pak, rekla da je to uradio njen pas Bu, koji se borio sa inkontinencijom, a Dep se na to samo nasmejao. U dokumentarcu se pominje tužba za klevetu iz Velike Britanije, prema kojoj je Dep priznao da je znao za probleme sa varenjem psa, a zatim rekao da bi bilo smešno da Amber stoji u gomili izmeta. Još uvek nije jasno ko je obavio nuždu pored kreveta.

Upoznavanje sa Depom i Herdom

Pre 12 godina, Dep i Amber su se upoznali kada je ona bila na audiciji, a zatim dobila ulogu u filmu "Portorikanske noći: Dnevnik opijanja". Dobro su se slagali od početka i njihova hemija je bila očigledna.

Herd je na sudu objasnila kako je njihov odnos tada izgledao. "Uhvatio me je za lice, povukao prema sebi i poljubio kako treba, a ne kao na filmu“, rekla je Amber. Sećala se i da je iste večeri posetila glumca u njegovoj prikolici, a on ju je potom "strastveno gurnuo" na kauč, pogledao i rekao "slatko“.

Incident sa tetovažom

Na suđenju se govorilo potom i o nasilju u porodici koje je Amber opisala u članku.

Dokumentarac prikazuje kako priča o incidentu sa tetovažom. Naime, dok je Dep bio sa Vajonom Rajder, tetovirao je "Vinona zauvek”. Nakon raskida, promenio je tetovažu u "Vino zauvek". Kada je Heard videla tetovažu, nasmejala se. dok je Dep rekao da je tada, zbog njene ljubomore, došlo do svađe. Dep je tada, navodi se u dokumentarcu, navodno ošamario Herd i povikao: "Misliš da je to smešno? Misliš da je to smešno, kučko", tvrdila je Amber Herd dodavši i da ju je potom ponovo udario te da je to bio samo početak porodičnog nasilja.

Porota - objektivna ili ne?

U SAD, u mnogim slučajevima, porota odlučuje da li je neko kriv ili nevin, a ta odluka mora biti doneta većinski i iza zatvorenih vrata. Žiri mora biti odsečen od medija, vesti, javnosti, pregovaračkih strana i sveta. Oni moraju ostati objektivni. Međutim, ovo suđenje je prenošeno na televiziji, bilo je u centru pažnje, a poroti je bilo naređeno da bude izolovana od interneta i medija. Čak i ako žiri nije pratio internet vesti, verovatno jesu njihovi najmiliji. Advokati Amber Herd zbog toga kažu da je porota bila sugestivna, a Depovi pak tvrde da je bila objektivna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.