Dokumentarac o Evropi u CZKD-u

Izvor: B92, 30.Sep.2010, 14:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dokumentarac o Evropi u CZKD-u

Dokumentarni film "Od jednog zida do drugog - od Berlina do Seute" reditelja Patrika Žana biće prikazan 1. oktobra u Centru za kulturnu dekontaminaciju (CZKD) u Beogradu.

Od ruševina Berlinskog zida do ograde bodljikave žice u Seuti, na afričkom tlu, Žan je stvorio film koji predstavlja svu lepotu i snagu ljudi koji su došli da žive u Nemačkoj, Belgiji, Francuskoj i Španiji.

Režiserov pogled na savremenu Evropu i njene imigrante je, kako su naveli organizatori, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << optimistički i veseo, ali i kritički, jer ukazuje na besmislenost granica.

Film se prikazuje kao prateći program okruglog stola "Evropa: Gde je ona? Šta je ona? Kako je prepoznati?", koji je nedavno održan u Centru za kulturnu dekontaminaciju povodom izdanja knjige "Mesta Evrope. Mitovi i granice", u izdanju "Biblioteke 20. vek".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.