Dodeljna nagrada Srce Sarajeva za najbolji studentski film

Izvor: B92, 18.Avg.2017, 13:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodeljna nagrada "Srce Sarajeva" za najbolji studentski film

Bosanskohercegovačkom filmu 'Čistoća' dođeljena je nagrada "Srce Sarajeva" za najbolji studentski film 23. Sarajevo Film Festivala (SFF), a dodeljuje se pod pokroviteljstvom Veća za regionalnu saradnju (RC C).

"U ime Vijeća za regionalnu saradnju želim čestitati pobjedniku. Srce Sarajeva je važno priznanje dobrog rada i podsticaj da se uklone prepreke mladim autorima i njihovim karijerama. Nadam se da je ovo tek početak uspješnih karijera ovih mladih ljudi i Vijeće je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << više nego sretno što smo učestvovali u njihovoj promociji,“ rekla je Dragana Đurica, viši stručnjak za konkurentnost u RC C.

Kako je rekala u RC C su u potpunosti svesni stalne potrebe da se ulaže u mlade ljude, da im se pruži prilika i da se osnaže kako bi nastavili da približavaju naš region kako unutar njega samog tako i bliže evropskoj porodici.

"Ekonomski razvoj našeg regiona je imperativ a kultura i umjetnost su veoma bitan dio slagalice i moramo ih podržavati i nastaviti da ih obogaćujemo" ukazala je Đurica.

Kako se u saopštenju navodi Film "Čistoća" pobedio je u konkurenciji 13 filmova u trajanju do 60 minuta čiji su autori studenti iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske, Slovenije, Austrije i Mađarske.

Studentski film je po prvi put uvršten u takmičarski program SFF-a čime se promoviše rad studenata regionalnih filmskih škola, fakulteta i akademija.

Autor "Čistoće" Neven Samardžić je student Akademije scenskih umjetnosti u Sarajevu, a njegov pobednički 38-minutni film je priča o Fudi, narkomanu, koji nakon smrti najboljeg prijatelja odluči da se skine s heroina i pomiri s majkom, međutim, ta etiketa narkomana ga i dalje prati i niko ne veruje u iskrenost njegove promene, pa je u opasnosti da se vrati starom načinu života, radnja je nagrađenog

Dodaje se i da je u martu ove godine RC C izabralo Sarajevo Film Festival za Prvaka regionalne saradnje za 2016. godinu i u tom duhu nastavlja da podržava nastojanja SFF-a da se okupe mladi talenti iz regiona i pokažu svoj rad, na taj način promovirajući snagu saradnje i novi umjetnički izraz, rečeno je u saopštenju u kojem se napominje da je 23. po redu Sarajevo Film Festival počeo pre sedam dana i da se završava večeras.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

SFF: Najbolji studentski film je iz BiH

Izvor: N1 televizija, 18.Avg.2017

Bosanskohercegovačkom filmu "Čistoća" dodeljena je nagrada "Srce Sarajeva" za najbolji studentski film na 23. Sarajevo Film Festivalu (SFF), saopštili su organizatori...Kako navodi Savet za regionalnu saradnju, pokrovitelj ove nagrade, taj film pobedio je u konkurenciji 13 filmova u trajanju do 60...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.