Dodeljene nagrade na konkursu Niko kao moj Beograd

Izvor: B92, 26.Apr.2021, 18:06

Dodeljene nagrade na konkursu "Niko kao moj Beograd"

Tijana Lubura autorka je pobedničke fotografije na konkursu "Niko kao moj Beograd", dok je druga nagrada pripala Milanu Radoviću.

Nagrade su dodeljene danas, a na konkurs Kulturnog centra Čukarica stiglo je 237 fotografija 35 autora.

Gradonačelnik Zoran Radojičić rekao je da se takvim konkursima i projektima afirmiše umetnost koja nije isključivo za školovane umetnike, već za sve građane.

"Na taj način promovišemo ideju i ohrabrujemo sve Beograđane >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da se osmele i pokažu svoja umetnička dela, iako iza njih ne stoji diploma nekog umetničkog fakulteta. Ovakve akcije su spontane i iskrene, a pružaju uvid u svakodnevni pogled na grad iz ugla građana", rekao je Radojičić, navodi se u saopštenju Gradske uprave.

Zahvalio je predsedniku opštine Čukarica Srđanu Kolariću i direktoru KC "Čukarica" Miodragu Rakočeviću na ovoj inicijativi i sprovođenju ideje u delo.

Naveo je da je ovo jedna od mnogih manifestacija koje su započete u okviru "Dana Beograda" tokom kojih smo, dodao je, imali velike događaje sa puno učesnika, ali i male lokalne akcije koje su pokrenule opštine i njihove institucije.

"Na taj način svi dajemo doprinos da živimo i doživljavamo umetnost na humaniji način. Umetnost i kultura nas zbližavaju i čine boljim", rekao je Radojičić, koji je Tijani Luburi i Milanu Radoviću uručio nagrade.

Predsednik opštine Čukarica Srđan Kolarić rekao je da ta opština prepoznaje značaj kulture i da zato svake godine održava veliki broj manifestacija.

"Ulaganje u kulturu je ulaganje u budućnost. Pored stalnih manifestacija, nastojimo da svake godine pokrenemo nove", rekao je Kolarić.

Podsetio je da su Kulturni centar Čukarica, Galerija "73" i Galerija "Sanja" u Sremčici samo neka od mesta gde Opština Čukarica održava kulturne manifestacije.

"Pre tri godine osnovali smo i Pozorište ''Teatar na Brdu'' koje je veoma popularno. Trenutno radimo na rekonstrukciji zgrade iz 1840. godine u Žarkovu, u kojoj se svojevremeno nalazila stara škola, a gde će se u budućnosti nalaziti Muzej Čukarice i Žarkova", rekao je Kolarić, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.